Bahar Bilen'den önemli çağrı! "Gelin hibe alıp Eskişehir'de kendimiz kuralım"

Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Odası, Kurban Bayramı öncesi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Kasaplara ve üreticilere sertifikalı eğitim verildi. Ayrıca düzenlenen törende Oda Başkanı Bahar Bilen önemli bir çağrıda bulundu.

EKONOMİ 20.06.2023, 14:57 20.06.2023, 15:08
Bahar Bilen'den önemli çağrı! "Gelin hibe alıp Eskişehir'de kendimiz kuralım"

Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Odası, Kurban Bayramı öncesi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Kasaplara ve üreticilere sertifikalı eğitim verildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, Eskişehir’de bulunan kasap ve besi üreticilerini bir araya getirdi, kasap ve üreticilere sertifikalı eğitim verildi. 

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda  İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş başkanlığında Eskişehir'de gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla; kanun kapsamında hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında kırmızı/beyaz et satışı yapılan işletmelerin yetkililerine bilgilendirme yapıldı ve  katılımcılara sertifika verildi. 

Oda Başkanı Bahar Bilen Eskişehir'de Oda'larına kayıtlı faaliyet gösteren işletmelerin gösterdiği olumlu performansın ve örnek tavrın, son yıllarda atak yapan Eskişehir için ve diğer iller açısından pozitif yansımaları olacağını ifade etti.

Katılımcılar yapılan bilgilendirmelerden, sektörün sorunlarının iletilmesi için fırsat verilmesinden ve çözüm önerilerinin tartışılmasından memnun kaldıklarını belirterek Eskişehir Tarım İl Müdürlüğüne ve Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen ve ekibine teşekkür etti. 

Üreticilere önemli hibe destekler sağlanıyor 

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş de, Beylikova OSB çevresindeki mera parselinde hayvancılık yapmak isteyen üreticiler seslenerek "Bölgede yetiştiricilik yapmak için alan kiralayan üreticimiz birinci yılın kirasını yatırdığında o sene boyunca yaptığı tüm masraflar kiradan düşürülüyor. Bunlar gerçekten önemli desteklerdir. Ayrıca “Kırsal kalkınmada hayvancılık yapacak çiftçilerimize hayvancılık için gerekli olan alet, ekipman için yüzde 50'sinin hibe edildiğini belirterek Türkiye'de 81 ilin 42'sinde uygulanmakta olan IPARD destek programı var. Bu program ile 30-35 Milyon Liranın üzerinde hibe alınacak bir projeden bahsediyorum herhangi bir şahsın mezbaha yapabilecek kadar parası olacağı bir sistemden bahsediyorum. Bunun için altyapı çalışmalarına başladık. Eskişehir artık böyle projeleri yapmak için destek alacak" dedi.

Bahar Bilen'den önemli çağrı: Kooperatif kurup, hibe ve desteklerle kendi mezbahamızı açabiliriz 

Sertifika töreninde konuşan Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Bahar Bilen, Eskişehir'de mezbaha sorununa da dikkat çekerek önemli bir çağrıda bulundu. Bahar Bilen, "Kasap ve üretici arkadaşlarımız, gelin Eskişehir'de kooperatif kurarak hibe ve desteklerle kendi mezbahamızı hep beraber kuralım" dedi. Bilen, "Eskişehir de mezbaha eksikliği sorununu biliyoruz, bunun maliyeti ve işletilmesi konusunda tüm yerel kurumlara ve sektör temsilcilerine elimizden gelen desteği üyelerimiz ile vermeye hazırız" dedi ve yapılan programdan dolayı Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve il müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. 

Mezbaha sorunu çözüm bekliyor

Diğer büyükşehirlerde Büyükşehir Belediyelerinin açtığı mezbahalar hizmet vermeye devam ederen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır kendisine devredilen mezbahaları aktif hale getirmemesinden dolayı Eskişehir'deki mezbaha eksikliği ve sorunu devam ediyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@