Durmuş Yılmaz ve 4 isim hakkında suç duyurusu

BDDK, Durmuş Yılmaz ve 4 isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

EKONOMİ 27.12.2021, 15:49 27.12.2021, 16:00
Durmuş Yılmaz ve 4 isim hakkında suç duyurusu

BDDK, Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bankacılık Kanunu'nun "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" hükmünü içeren 74. maddesine aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında 162. madde kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

Ne olmuştu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kur korumalı TL mevduat" sistemini açıkladığı akşam dolar düşüşe geçerken, Durmuş Yılmaz'ın "“Zımni bir faiz artırımı yapıldı. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir" açıklaması tepki toplamıştı. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Yılmaz'ın açıklamalarına tepki göstermiş, Yılmaz'ın “Kur korumalı mevduat” için yaptığı “Zımni bir faiz artırımı yapıldı. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir” sözlerini eleştirmişti. 

Erdoğan İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz'a "Bu zat da o suçu işlemiştir, bunları hesaba çekecekler. Milletvekilliği nedeniyle yırtar ama tazminatla bedelini öder" sözleriyle tepki göstermişti. Erdoğan, “Ana muhalefet ve yavruları, Türk Lirası'nı bir kenara koyup daha çok dolar ve Avro'ya endekslenmek istiyorlar” diyen Erdoğan, “Hele hele Merkez Bankası'nda başkanlık yapmış bir insanın 'Buradan taviz vermeyin, Türk Lirası yine kayba gidecektir' demesi çok daha çirkin, hiç de yakışmıyor. Daha sonra geri vitese taktı falan ama bu millet bunu yutmaz” demişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@