Eskişehir'de servis ücretlerine zam! Yeni tarifeler belli oldu

Eskişehir'de yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde servis ücretlerine zam kararı açıklandı! Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer'den açıklama...

EKONOMİ 26.08.2021, 16:38 26.08.2021, 16:45
Eskişehir'de servis ücretlerine zam! Yeni tarifeler belli oldu

Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, yaptığı açıklamada, Eskişehirde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için servis ücretlerine akaryakıt, araç fiyatları, personel ve araç bakım masraflarındaki artışlar nedeniyle ortalama yüzde yüzde 15 zam yapıldığını ifade etti.

Hangi mesafede ne kadar ücret alınacak? 

Yüceer, “Yıllık 1728 lira olan 0-3 kilometrelerdeki servis ücreti bu yıl 1980 liraya, 0-6 kilometrelerdeki ücret 1836 liradan, 12 bin 115 liraya, 0-10 kilometrelerdeki ücret 1935 liradan 2 bin 223 liraya, 0-15 kilometrelerdeki 2 bin 34 liradan 2 bin 340 liraya yükseltildi. 15 kilometreyi aşan her kilometre için alınacak ücret, 8 liradan 9 liraya, çıkartılmıştır" dedi. 

Rehber ücreti de artırıldı 

Yüceer, Okul öncesi ve rehber personel bulundurulması zorunlu servislerde aynı şekilde fiyatlara yüzde yüzde 15 ilave edileceğini kaydederek öğrenci başına rehber ücretinin 54 liradan, 62 liraya çıkartıldığını söyledi. 

Fazla ücretler şikayet edilebilecek

Yüceer, velilerin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince belirlenen fiyatların üzerinde ödeme yapmamalarını isteyerek, fiyat tarifesinin odalarına ait www.esio.org.tr web sitesinde yayımlandığını bildirdi. Hem devlet hem de özel okullarda uygulanacak fiyatların dışında farklı bir isim altında herhangi bir ücret talep edilmesi halinde velilerin 153 numarayı arayarak şikayette bulunabileceklerini söyledi. 

Yüceer ayrıca, “Eskişehir’de görev yapan 1450 tane servis aracımız S plakalı araçlardır. Velilerimizden özellikle istirham ediyorum. Çocuklarınızı S plakalı araçlara emanet edin. Bu emanetten sonra biz bu çocuklarımızı sizin adınıza daha güvenli bir şekilde seyretmelerini sağlıyoruz" dedi.

Yüceer, "Araçların hepsi muayene istasyonundan denetlenmiş olmasına rağmen, okul paketi olup olmadığıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile birlikte tekrar araçlarımızı kontrol ediyoruz. Yani bu araçlar vergisini veren, Büyükşehir Belediyesi’nde kayıtlı, odanın kaydı olan ve Emniyet Müdürlüğü tarafından bilinen ve İçişleri Bakanlığı tarafından da takip kapsamında S plaka serisi verilen araçlardır. Çocuklarınızı teslim ettiğiniz ( S ) plakalı aracın şoförünün ve rehber personelinin muhakkak telefonunu, plakasını ve isim soy ismini kaydedin. Başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve servisçi esnafımızın 2021 – 2022 eğitim öğretim yılını tebrik eder, kazasız belasız bir dönem geçirmelerini temenni ederim" diye konuştu. 

Yorumlar (1)
İsmail Küçükşahin 3 yıl önce
geçen dönem pandemi den dolayı okulların açılıp kapanma sebebiyet ile 15 gün içinde 1 dibozot 1 aylık ücret alıp taşıma işlemi yapmıyan servis ücretini ögrenci velisine iadesi yapılmadı halen servis şoförü tarafından bu durumlarla magdurolmaması için ne gibi önlemler alacaksınız şikayet mercii neresi başkan
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@