Eskişehir’de taksi ücretlerine zam geldi… Ama duyuran yok!

Eskişehir’de taksi ücretlerinde zamlı tarifeye geçildi, bir haftayı aşkın süredir uygulanıyor… Ancak bu konuda hiçbir açıklama yapılmış değil. Eskişehir Büyükşehir’den açıklama bekleniyor…

EKONOMİ 25.12.2020, 10:38 25.12.2020, 10:44
Eskişehir’de taksi ücretlerine zam geldi… Ama duyuran yok!

Eskişehir’de taksi ücretlerinde bir haftayı aşkın süredir zamlı tarife uygulanıyor. Taksici esnafı UKOME kararıyla zam yapıldığını belirtiyor, ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda hiçbir açıklama yapılmamış olması dikkat çekiyor.

Açılış 5 liraya çıktı, kilometre 4,5 liraya

Uygulamaya göre taksimetre açılış ücretleri 5 liraya çıkarılırken, kilometre ücretinin de 4.5 liraya çıktığı ifade ediliyor.

2018’de zam yapılmıştı, Büyükşehir’in haberi yoktu

2018 yılında da Eskişehir’de taksi ücretlerinde zamlı tarifeye geçilmiş, ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi daha sonra yaptığı açıklamada, “UKOME tarafından ticari taksiler için alınmış fiyat değişikliği kararı yoktur. Konuyla ilgili olarak ekiplerimiz gerekli denetimleri yaparak, keyfi olarak zam yapan taksiler hakkında gerekli işlemleri uygulayacaktır. UKOME’nin almış olduğu ve tüm hemşehrilerimizi ilgilendiren kararlar, Belediyemiz tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Kaynağı Belediyemiz olmayan bu tür asılsız haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesi önemle rica olunur" denilmişti. O dönem de zamlı tarife ile ilgili tartışmalar yaşanmıştı.

Eskişehir Büyükşehir’den açıklama bekleniyor

Benzeri bir durum mu yaşanıyor, merak ediliyor. Belediye 2018’de yaptığı açıklamada, “UKOME’nin almış olduğu ve tüm hemşehrilerimizi ilgilendiren kararlar, Belediyemiz tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır” demişti. Şimdi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekleniyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@