Restoran ve lokantalar için Bahar Bilen'den yeni çağrı

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, kapalı olan restoran ve lokantalar konusunda yeni bir öneri ve çağrıda bulundu...

EKONOMİ 02.02.2021, 13:27
Restoran ve lokantalar için Bahar Bilen'den yeni çağrı

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında restoran ve lokantalar için de müjdeli bir haber beklediklerini ancak yeni bir karar alınmadığını belirterek, "Büyük bir beklenti içindeydik, ama maalesef beklentilerimizin karşılığını bulamadık" dedi. 

Restoran ve lokanta gibi hizmet sektöründeki çok sayıda işletme sahibi ve çalışanlarının mağduriyetinin sürdüğünü ifade eden Bahar Bilen, "Virüsü yayan yerler bizler değiliz. Esnafımız gerçekten çok zor durumda ve bu konuda mutlaka yeni adımların atılması gerekiyor" dedi. 

"Endişe varsa, ilk aşamada alkollü içki servisi olmayan işletmeler açılabilir"

Bahar Bilen, "Eğer alkollü olan işletmelerde sosyal mesafe kurallarına uyulmamasından daha çok endişe ediliyorsa, ilk aşamada alkollü içki servisi yapılmayan işletmelerimizin yine tedbirlere uygun olarak açılmalarına izin verilebilir. Daha önce de dediğimiz gibi HES kodu ile kontrollü olarak bu işletmelerimizde hizmet verilebilir" dedi. 

"Ama alkollü işletmeler de mücbir sebep kapsamına alınmalı"

Bahar Bilen ayrıca, "Alkollü işletmelerin de paket servisi yapamadıklarından dolayı, mücbir sebep kapsamına alınarak açılması koşuşuyla böyle bir adım atılarak kademeli olarak esnafımızın mağduriyeti ortadan kaldırılmalı. Çünkü bu işletmelerimize de elektrik, doğalgaz, vergi, sigorta gibi harcamaları dolayısıyla icralar gelmeye başladı, takibe düşmemeleri için mücbir sebep kapsamına alınmalılar" diye konuştu. 

Bahar Bilen, "Beslenme temel bir ihtiyaçtır. Bu süreçte insanlar köşe başlarında, ofislerde uygun olmayan şartlarda beslenmek durumunda kalıyor. Restoran ve lokantaların açılmasının bu açıdan da önemli olduğunu düşünüyoruz. Hükümetin ve yetkililerin bu konuda en kısa sürede adım atmasını bekliyoruz" dedi 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@