Sevgililer Günü yaklaşıyor... Eskişehir'de çiçek fiyatları ne durumda?

Sevgililer Günü yaklaşıyor... Eskişehir'de çiçekçilerde yoğunluk başladı mı? Çiçek fiyatları ne durumda? ETO Tarım Ürünleri İmalat ve Ticareti Komitesi Başkanı Derya Fenerli'ye sorduk...

EKONOMİ 10.02.2021, 18:12
Sevgililer Günü yaklaşıyor... Eskişehir'de çiçek fiyatları ne durumda?

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında belirlenen saatlerde açık olmalarına izin verilen Eskişehir'deki çiçekçiler de büyük bir hazırlık içinde. Yayınlanan genelgeye göre çiçek satışı yapan iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Şubat Cuma günü 20.00-00.00 saatlerinde evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00¬-17.00 saatlerinde iş yerinden ve evlere servis şeklinde hizmet verebilecek. 

Sevgililer Günü öncesi, Eskişehir'deki çiçekçilerdeki son durum ve fiyatlarla ilgili Eskişehir Ticaret Odası 11. Grup Tarım Ürünleri  İmalat ve Ticareti Komitesi Başkanı ve Hanımeli Çiçekçilik sahibi Derya Fenerli ile konuştuk. 

Pandemide özel günlerde satışlar daha da artıyor

Derya Fenerli, "Bu Sevgililer Günü'nde birçok yer kapalı olacağı ve çiçekçiler açık olacağı için çiçek satışlarında büyük bir artış beklediğimizi söyleyebilirim. Geçtiğimiz Anneler Günü'nde de beklediğimizin üzerinde bir ilgi olmuştu. Pandemi döneminde, özel günlerde normalin üzerinde bir artış görüyoruz. Ancak biz de, daha önce böyle bir Sevgililer Günü yaşamadığımız için kesin bir şey söylemek zor" diye konuştu. 

Eskişehir'de şu an çiçek fiyatları ne kadar?

Eskişehir'de şu anki çiçek fiyatları ile ilgili Derya Fenerli, "Açık arttırma ile mezatlarda yapılan satışlar şu anki fiyatları belirliyor. Kaliteli güllerin perakende fiyatları 10 liraydı, şu anda 20 lira olmuş durumda. Kır çiçeği, nergis, lilyum (kasablanka), orkide gibi çiçekler böyle günlerde ilgi görüyor. Kokulu çiçek mevsimi de olduğu için bu çiçekler yoğunlukta. Şu anki fiyatları için lilyum çiçeği 30 TL, frezya buketi 50 lira, kır çiçeği buketi 50 - 100 lira arasında, nergis demeti 50 lira, ithal orkideler de 150 liradan başlıyor diyebiliriz. Aranjman fiyatları da 250-300 lira arasında değişiyor" dedi. 

"Çiçekçilerde yoğunluğun artmasını bekliyoruz"

Pandemi döneminde çiçekçi esnafının da belirsizlikler nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Fenerli, "12-13-14 Şubat tarihlerinde perakende satışlarımız saat 17.00'ye kadar devam edecek. Restoranlar, kafeler gibi işletmelerin de kapalı olması nedeniyle çiçekçilere ilginin daha çok olmasını bekliyoruz. Çünkü böyle özel günlerde bu tür mekanlar da ilgi görüyordu. Ancak şimdi böyle günlerde çiçek gibi hediyeler daha çok tercih ediliyor. Pandemi dışında normal şartlarda aslında 14 Şubat Sevgililer Günü çiçekçilerde sakin geçer. Pandemi nedeniyle 14 Şubat'ta yine yoğun bir ilgi olmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@