Ünlü milyarder konuştu! Bitcoin yine yükseliyor

Meksikalı milyarderin sözleri Bitcoin piyasasını hareketlendirdi...

EKONOMİ 28.06.2021, 11:31
Ünlü milyarder konuştu! Bitcoin yine yükseliyor

Çin'de kripto para madenciliğine karşı yapılan baskı geride kalan haftada Bitcoin'de büyük düşüşe neden olmuştu. 

Meksikalı milyarderin pazar günkü açıklamalarının ardından kripto para piyasası yeniden hareketlendi. 

Hürriyet'in haberine göre; 15,8 milyar ABD doları olarak tahmin edilen bir aile servetiyle Meksika'da üçüncü sırada olan Ricardo Salinas Pliego'nun açıklamaları Bitcoin'i yükselişe geçirdi.

Meksikalı milyarder yaptığı açıklamada bankacılık işinde Bitcoin kullanmaya başlayabileceğini ve ülkenin kripto para birimini kabul etmeye başlayan ilk bankası olabileceğini söyledi. Geçen yıl likit portföyünün yaklaşık yüzde 10'unun Bitcoin'e yatırıldığını söyleyen Salinas, tüm yatırımcıların kripto para birimini ve geleceklerini incelemesi gerektiğini ifade etti. 

Piyasalarda yükseliş başladı

Pazartesi günü küresel kripto para piyasa değeri günlük yüzde 3,52 artarak 1,38 trilyon dolara yükseldi.  Bitcoin, güne bir önceki güne göre yüzde 5 daha yüksek bir seviyede başladı.  En büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin yükselerek 34 bin 863 doları gördü. 

Ethereum da kazandırdı

Ethereum da günün erken saatlerinde mütevazı kazançlar gösterdi. Ethereum son 24 saatte yüzde 5 yükselerek 1971 dolara yükseldi.

'Panik satışları azaldı'

Global kripto ticaret platformu Mudrex CEO'su ve kurucu ortağı Edul Patel, “Panik satışları azaldı ve bu piyasalar için son derece olumlu bir işaret. Birkaç yatırımcı, işlem gören hacimlerden görülebilen düşüşleri satın alma fırsatını değerlendirdi" dedi.   

Musk ve Dorsey'den Bitcoin zirvesi

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, konuşmacı olarak yer alacağı bir Bitcoin etkinliği için bir paylaşım yaptı. Bitcoin'in gelişmesi ve daha yaygın bir kripto olarak yoluna devam etmesi için ne gibi adımlar atılması gerektiğine yönelik eğitici bir etkinlik olacak olan 'The B Word' için Jack Dorsey tarafından yapılan paylaşım, Musk'ın gözlerinden kaçmadı. Konuyla ilgili espri yapan Musk'a yanıt Dorsey'den ciddi biçimde geldi ve etkinliğe davet aldı. Etkinlik 21 Temmuz'da düzenlenecek. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@