Norveç'te gezilecek yerler neresi?

Norveç'te gezilecek yerler neresi? İşte detaylar...

GEZELİM 09.12.2021, 22:34 09.12.2021, 23:27
Norveç'te gezilecek yerler neresi?

Kayak sporunun doğum yeri Norveç, 2014 yılında yaşam standardı en yüksek olan ülke seçildi. Olağanüstü kıyı şeridi, eşsiz fiyortları, Kuzey Işıkları’nın büyüsü ile ülkenin dört bir yanında seyahat severlerin keşfedeceği pek çok doğal güzelliğe sahip. İsveç, Finlandiya ve Rusya ile komşu olan Norveç, UNESCO Dünya Miras Alanı kapsamındaki büyüleyici fiyortlarıyla ünlü bir İskandinavya ülkesi. Bu güzeller güzeli ülkenin gezilecek yerleri de sınırsız çoklukta... Sizlere Norveç'te gezilecek yerler listesi hazırladık...

Preikestolen
Norveç’in en ünlü kaya oluşumu Preikestolen, ülkenin en ünlü turistik noktasıdır. Norveç’te en güzel fotoğrafların çekildiği Preikestolen, bundan tam 10 bin yıl önce buz kütlelerinin genişlemesi ve kırılması sonucu ortaya çıkan harika bir doğa oluşumu.. Ryfylke’de yer alan uçurum kayası, CNN Go ve Lonely Planet tarafından dünyanın en muhteşem gözlem noktası seçilmiş. Lysefjord’un 604 metre yüksekliğinde bu doğa harikasına yürüyüş de sizlere ayrı bir keyif verecek, zirvede ulaşacağınız harika manzaraya doğru attığınız her adım daha da çok heyecanlanmanızı sağlayacaktır.

Oslo
Norveç'te gezilecek şehirlerin başında gelen Oslo, Norveç’in başkenti ve en kalabalık yerleşim yeridir. Kent sınırları içerisinde 40 ada ve 343 gölü barındıran Oslo, tarihi dokuları, Arnavut kaldırımlı sokakları, bölgeye has mimarisi ve dini yapılarıyla medeniyetin izlerini sürebileceğiniz bir yer. Fiyortlar, ormanlar ve dağlarıyla da doğal aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz.

Lofoten Adaları
Vesteralen Adaları’nın güney kısmını oluşturan Lofoten Adaları, yükselen sivri tepeleri, dingin gölleri, adacıkları ve birbirinden şirin evlerin oluşturduğu küçük balıkçı kasabalarıyla Norveç’in cennetten bir köşesi.

28 bin nüfuslu adaların ekonomisi de balıkçılık üzerine kurulu. Bölgede yetişen sınırlı ürünler ise böğürtlen ve patates… Adaların lezzetli böğürtlenlerinin tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz.

Geiranger
Norveç’in batı bölgelerine ilerledikçe akla pek çok turistik nokta geliyor. Bunlardan en önemlisi de elbette ki Geiranger Köyü.. Küçük ve sevimli bu turistik köyün, 2005 yılında UNESCO tarafından da Dünya Mirasları Listesi’ne alındığı bilgisini verelim.

Dünyaca ünlü dergiler tarafından en iyi seyahat mekanı seçilen Geiranger’de görmeniz gereken yerlerin başında 7 Kız Kardeşler Şelalesi, Gerianger Kilisesi gibi hayran kalacağınız noktalar geliyor.

Norveç kuzey ışıkları nerede? Tromso ve kuzey ışıkları... 


Norveç, kuzey ışıklarının en güzel izlenebildiği ülkelerden biri... Peki, Norveç Kuzey ışıkları ne zaman olur? Kuzey ışıkları nereden izlenir? Tromso, Arktik Kutup Dairesi’nin 350 km kuzeyinde yer alan Norveç şehri. Eylülden marta olan dönemde pırıl pırıl gökyüzündeki ışık danslarıyla dünyada Kuzey Işıkları’nın görülme ihtimalinin en yüksek olduğu bölgede yer alan kentte kış döneminde hava sıcaklığı eksi 24 dereceye kadar düşebiliyor. Tromso, Oslo’nun 1,738 km kuzeyinde konumlanıyor ve iki şehir arasında düzenli uçuş yapılıyor.

Tromso’de görülecek yerler arasında şehrin en fotografik yapılarından biri olan Arktik Kilise (The Arctic Cathedral), Tromso Müzesi, Polar Müze, 421 metre yükseklikteki Storsteinen Dağı’nın tepesine çıkan Teleferik, Tromso Lutheran Katedrali ve Tromso’nun en eski ve en işlek caddesi olan Storgata bulunuyor.

Alesund
Alesund, Norveç’in Sunnmore bölgesine bağlı bir liman kenti. 1904 yılında şehirde yaşanan büyük depremle birçok yer yok olsa da aslına uygun olarak yeniden inşa edilen kent merkezinde Art Nouveau mimarisinin kuzey yorumunu görmek mümkün. Jugendstil mimarisi ile ünlü olan bölge, Norveç’in batı kıyılarında, kuzeybatı fiyortlarına ve Alp dağlarına açılan kapı.

Alesund’da kent merkezinin dışına doğru çıktığınızda muhteşem bir dağ ve fiyort manzarası sizi bekliyor. Alesund’da yürüyerek Fjellstua Dağı’na çıkabilir, en tepede hem Alesund’u hem de yakınındaki adaları kusursuz bir şekilde görebilirsiniz. Alnes’teki deniz fenerini görebilir ve Sunmore Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Vigeland Heykel Parkı


Dünyanın en büyük heykel parkı olan Vigeland Heykel Parkı, görenleri kendine hayran bırakan etkileyici heykel çalışmaları ile herkes tarafından merak edilen bir gezi noktası. 200’den fazla çıplak heykelin yer aldığı alanın, yapım çalışmaları tam olarak 5 yıl sürmüş…

Bryggen Evleri


Norveç’in Bergen şehrinin hemen girişinde yer alan yan yana dizili aynı tipteki ticari binalar, şehrin simgeli haline gelmiş önemli yapılardır. Bryggen Evleri olarak bilinen bu yapılar, günümüzde mağaza, restoran ve bar tarzı mekanlar olarak hizmet vermektedir.

İkonik bir şekilde Bergen denince akla gelen Bryggen Evleri, 1979 yılından beri UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası kabul edilmekte ve turistik açıdan da oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Akershus Kalesi


Norveç'in tarihi yerlerinden biri olan ve 1290 yılında başkent Oslo’yu korumak için yaptırılan Akershus Kalesi, ihtişamlı bir Orta Çağ kalesiydi… Kral Haakon V tarafından yaptırılan kalenin, uzun yıllar şehri koruma görevini başarıyla yerine getirdiği de alınan bilgiler arasında..

Bir dönemde hapishane olarak kullanılan yapı, 17. yüzyılda yenilenmiş ve Rönesans mimarisinden etkilenen bir yapı haline gelmiştir. Uzun yıllar boyunca askeri amaçlarla kullanılmasının ardından günümüzde de askeri bölgede yer alan kalenin ziyaretlere açık olduğunu da belirtelim.. 

Norveç Fiyortları


Norveç denince akla elbette ki kendinizi cennette hissedeceğiniz fiyortlar gelir… Şırıl şırıl akan şelaleler, yeşilin hemen her tonunu göreceğiniz ormanlar ve muhteşem göllerle kaplı doğa harikası fiyortları görebilmek için, Oslo’dan kendinize bir tur satın alabilirsiniz.

Başlı başına görmenizi tavsiye ettiğimiz fiyortlar ise şöyle;  Hjorundfjord, Sognefjord, Geirangerfjord, Hardangerfjord, Aurlandsfjord, Naeroyfjord… 

Royal Sarayı


Oslo’nun merkezinde Karl Johans kapısında yer alan görkemli Royal Sarayı, 1814 yılından beri Norveç’in kalbinin attığı yer olarak bilinir. Bellevue’de yer alan saray, 1849 yılında Kral I. Oscar tarafından resmi olarak Kraliyet Sarayı olarak kullanılmaya başlandı.

Devlete ait olan saray, devlet başkanının emrinde olan Kral ve Kraliçenin ikamet ettiği Oslo’nun simgesi haline gelmiş önemli bir yapıdır. Ofislerin ve uluslararası zümre toplantılarının yapıldığı saray yaz ayları boyunca ziyaretlere açılır ve halk tarafından da sık sık ziyaret edilir.

Flam Köyü


Norveç’ in en derin ve en uzun fiyordu olan Sognedfjord’un en ucunda yer alan Flam Köyü, dünyanın en güzel köylerinden biri.. Köyün kumsalında önünüze serili olan manzara ve arkanızı kaplayan muhteşem yemyeşil dağlar, harika manzara fotoğraflarının çekildiği dünyaca ünlü dergilere kapak olan görüntüler içeriyor.

Nobel Barış Merkezi


2005 yılında Oslo’nun kalbinin attığı bölgede açılan Nobel Barış Merkezi, bugüne kadar Nobel ödülü almış sanatçıların ve yaptıkları işleri anmak için açılmış harika bir merkezdir.  Diğer yandan Alfred Nobel ve Barış Ödülü’nün etkileyici hikayesinin anlatıldığı merkez sosyal konular hakkındaki tartışmalar içinde bir platform oluşturmaktadır.

Oskarborg Kalesi


Oslofjord’unun en dar kesiminde güzel bir adada kurulan Oskar Kalesi, günümüzde Norveç askeri tarihinin simgesi olarak yerini almakta ve ziyaretlere açık halde hizmet vermektedir. İçerisinde bir adette müze bulunan küçük ve şirin adayı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@