Büyükşehir'den spor atağı!

Parklarındaki yasaklarıyla ünlü, çimlere örtü sermeyi bile yasaklayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi birdenbire spor atağına geçti! Büyükerşen, parklarda spor etkinlikleri düzenleyeceklerini açıkladı, tüm Eskişehirlileri Büyükşehir'in parklarına spor yapmaya davet etti.

HAYAT 30.05.2022, 14:45 30.05.2022, 14:57
Büyükşehir'den spor atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtan spor atağı!

Parklarındaki yasaklarıyla ünlü, parklarında çimlere örtü sermeyi bile yasaklayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi birdenbire spor atağına geçti! Büyükerşen, parklarda spor etkinlikleri düzenleyeceklerini açıkladı, tüm Eskişehirlileri Büyükşehir'in parklarına spor yapmaya davet etti.

Türk Dünyası Başkentliği Ajansı ve Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'e kazandırdığı Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmanın yasak olduğu iddiaları ortaya atılmış, daha sonra Türk Dünyası Vakfı'nın yaptığı açıklama ile bu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.  Sonrasında Yılmaz Büyükerşen de bir tweet atıp, vatandaşları yoga yapmak için Büyükşehir'in parklarına davet etmişti. Ancak bu durum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Park, Sazova Parkı gibi parklarda yıllardır uygulana saçma yasakları da yeniden gündeme taşımıştı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bugün aniden şaşırtan bir açıklama ile söz konusu parklarda spor etkinlikleri başlatacağını duyurdu ve Büyükerşen de tüm vatandaşları parklarda spor yapmaya davet etti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada parklardaki spor etkinliklerinin 6 Haziran’da başlayacağı belirtildi. 

Yılmaz Büyükerşen deyaptığı açıklamada, "Parklarımız her yaştan hemşehrimizin nefes aldığı, spor yaptığı, çocuklarıyla, sevdikleriyle mutlu olduğu yerlerdir. Açık havada spor yapmak isterseniz sabah ve akşam spor etkinliklerimize katılabilirsiniz. İster bireysel, ister spor yapacağınız arkadaşlarınız ile birlikte istediğiniz parkta sporunuzu yapabilirsiniz. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz. Eskişehirliler olarak sizleri nefes aldığımız parklarımızda özgürce spor yapmaya davet ediyorum” dedi. 

Peki o saçma yasaklar da kalkacak mı?

Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir açıklama gelirken, Kent Park ve Sazova Parkı'nda uygulanan saçma yasakların da kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu oldu. Kent Park ve Sazova Parkı'nda piknik yapmak, çime örtü sermek, kamp sandalyesi kullanmak ve evcil hayvanla girmek gibi tepki çeken yasaklar devam ediyor.  

Büyükerşen evcil hayvan sahiplerini de davet edecek mi?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu beklenmedik spor atağı sonrasında merak edilen bir konu da Kent Park ve Sazova Parkı'nda uygulanan "evcil hayvan giriş" yasağının davam edip etmeyeceği. Eskişehir'de yıllardır hayvanseverlerin ve birçok vatandaşın tepkisini çeken bu yasak daha devam edecek mi emrak ediliyor. Vatandaşlar küpesiz ve aşısız sokak köpeklerinin cirit attığı söz konusu parklara sahipli ve aşılı evcil hayvanların alınmamasının büyük bir saçmalık olduğunu belirterek bu yasağın da kaldırılmasını istiyor.  

Eskişehir'in en yasakçı ve en özgür parkları hangileri? Eskişehir bunu konuşuyor (Detaylar için tıklayın) 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@