banner163

Erdoğan'ın mitinginde bombalı saldırı girişimi! Polisin dikkati hain girişimi önledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt mitingi öncesi bir polis aracı altına konulan bomba düzeneği polislerin dikkati sayesinde bulundu ve hain girişim önlendi...

HAYAT 04.12.2021, 21:13 04.12.2021, 21:45
Erdoğan'ın mitinginde bombalı saldırı girişimi! Polisin dikkati hain girişimi önledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Siirt'teki mitinginde görevli bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneğinin fark edilmesi sonrasında hain bombalı saldırı girişiminin önlendiği açıklandı. Patlayıcı düzenek bomba imha ekiplerince imha edilirken polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt mitingine yapılmak istenen bombalı tuzakla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Dağ, "Siirt mitingini sabote etmek istediler. Huzur ortamını ortadan kaldırmaya çalışanlar var" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı: 

İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın Siirt ilimizde programı olduğu, programa takviye kuvvet olarak gidecek Mardin ili Nusaybin ilçesi Çevik kuvvet büro amirliğinde görevli bir polis memurumuzun şahsi aracı ile bahse konu dış göreve gitmek için ikametinden ayrıldığı, kendisi gibi dış göreve gidecek polis memurunu ikametinden aldığı esnada arkadaşı araç altında bir cisim fark ettiği, yapılan inceleme de araç altı Bomba düzeneği olduğu, bomba imha ekibimizin müdahale ettiği" belirtildi.

Hamza Dağ: Mitingi sabote etmek istediler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt mitingine yapılmak istenen bombalı tuzakla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Dağ, "Mardin'de görev yapan bir polis memurunun şahsi aracına yapılmış bir düzenek ve bununla Siirt'e geldiğinde infilak ettirmeyle ilgili bir planlama. Miting bitene dek kamuoyuna bununla ilgili herhangi bir Haber geçme durumu olmadı. Ayrıntılar soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacaktır. 15 Temmuz'dan sonra ortaya konan kararlı hareketler ve terörü kaynağında bitirmeye yapılan işler terörü bitme noktasına getirmiş vaziyette. Bölgede huzur var. Ardahan, Erzurum ziyaretlerimiz için geldiğimizde görmüştük. Biz devlet, hükümet olarak fırsat vermeyeceğiz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızla gönül bağımızı daha da arttıracağız. Bölge terörden arındırıldıkça ekonomik olarak sıçrama yapan noktada. Siirt mitingini sabote etmek istediler. Mersin'le karşı karşıya getirmek gibi bir düşünceleri vardı belki. Huzur ortamını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Bu aracın altındaki düzenek sabah tespit ediliyor ancak kamuoyunda herhangi bir infial olmasın diye bilgilendirme biraz bekletilmiş. Bunun tespit edilmiş olması başlı başına bir emniyet görevlisinin dikkati olarak değerlendirilebilir. Bu tarz hususlarda ciddi bir tecrübemiz var" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@