banner163

Eskişehir'de su baskını!

Eskişehir’de yaşanan yoğun sağanak yağışta Batıkent Mahallesi'nde bazı binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı. ESKİ ve itfaiye ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı.

HAYAT 26.08.2022, 17:57 26.08.2022, 18:21

Eskişehir’de etkisini yoğun şekilde gösteren sağanak yağış sonucu sokaklar göle dönerken, birçok apartmanın giriş ve bodrum katını su bastı. İlgili ekipler ve vatandaşlar suların tahliyesi için çalışmaya başladı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir için uyarısı yapılan sağanak yağış etkili oldu. Bir anda bastıran ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmur, kent genelinde etkisini gösterdi. Özellikle Batıkent Mahallesi’nde yoğun şekilde etkisini gösteren sağanak yağış sonrası bazı sokaklar göle döndü. Gideri tıkanan sokaklarda su birikintileri araç ve yaya ulaşımına engel oldu.

Bölgede bulunan bazı apartmanların girişini, bodrum katını ve garajını su bastı. Bölgeye itfaiye ve Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri sevk edildi. Ekipler tıkalı giderlerin açılması ve apartmanlarda biriken suların tahliyesi için çalışma başlattı. Ekiplerle birlikte su baskını yaşanan apartmanların sakinleri de ellerindeki kovalar ve çekçekler ile tahliyeye yardımcı oldu.

Batıkent Mahallesi Öner Sokak’ta giderlerin tıkanması sonucu oluşan su birikintisi, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sokakta bulunan birçok apartmanın giriş ve bodrum katlarını su bastı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@