banner163

Eskişehir'i sağanak vurdu!

Eskişehir’de aniden bastıran sağanak yağışla bazı yollar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı. Birçok yerde su baskınları meydana geldi.

HAYAT 17.06.2023, 21:11 17.06.2023, 21:46
Eskişehir'i sağanak vurdu!

Eskişehir’de aniden bastıran sağanak yağmur sonucunda bazı yolları su bastı, su baskınları yaşandı. 

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün tahmin ettiği üzere Eskişehir’de sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerine doğru aniden bastıran sağanak yağmur, kent merkezindeki yaşamı olumsuz etkiledi.

Yağış sonucunda Orhangazi Mahallesi Eskişehir-Kütahya yolunda, çevreyolunda su baskınları ve uzun araç kuyrukları oluştu. 

Kenti Ankara, Bilecik ve Kütahya'ya bağlayan kara yollarında yoğun su birikintileri meydana geldi. Birikintiler nedeniyle arızalanan birçok araç suyun içinde kaldı. Kimi araçları, vatandaşlar iterek sudan çıkarttı.

Trafik polisleri, sürücüleri dikkatli olması konusunda uyardı. İnönü ilçesinde de dolu yağışı etkili oldu.

Eskişehir’de etkili olan sağanak sonrasında bazı yerlerde de evleri su bastı. Tepebaşı ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Üstün Sokak ile Dereli Sokak'ta bulunan rögar suyu tahliye edemeyince su birikintisi oluştu. Birçok evin bodrumu ve garajı sel sularıyla doldu. Ev sahipleri ikametlerinin zemin katlarını ve garajlarında bulunan sel suyunu kendi imkanları ile boşaltmaya çalıştı. Bodrumunun her yağmurda sel suyu ile dolduğunu iddia eden Serap Can sitem etti. Can, “Rögarımız sorunlu, hiçbir şey olmasa 3-4 defa bu kanalizasyon pisliği benim evime girdi. ESKİ’yi arıyorum, gelip suyu çekiyorlar ama daha sonra hiçbir şey yapan yok. Muhtarı arıyorum, ilgilenen yok. Camlarım patlıyor ve yağmur suyu içeri doluyor. Kanalizasyonu ben kendi imkanlarımla yaptırmaya çalıştım, bir nebze olsun rahat ettim ama bu yağmur suyu her seferinde bölgeyi felç ediyor. Bu sistemin değişmesi gerekiyor, ben bile bunun değişmesi gerektiğini biliyorum ama yetkililer neden bunu anlayıp, bir şey yapmıyorlar” diyerek duruma isyan etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@