banner163

Meteoroloji Eskişehir'i uyardı! Saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yurdun büyük kesiminde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına olacak. İşte detaylar...

HAYAT 19.04.2021, 07:46 19.04.2021, 09:50
Meteoroloji Eskişehir'i uyardı! Saat verdi

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağmur bekleniyor. Lodosla birlikte genel çöl tozları da yağmurla birlikte çamur olarak yağabilir. Yağışların Trakya ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa),Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı
Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı
Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa),Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de hava nasıl olacak?
Eskişehir'de bugün havanın çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde: 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@