Nadir örümcek Eskişehir'de de görüldü!

Dünya üzerinde nadir görüldüğü belirtilen ve çok zehirli olan örümcek, Samsun'da ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti... O örümcek Eskişehir'de de görüldü...

HAYAT 25.08.2021, 13:22 25.08.2021, 13:43
Nadir örümcek Eskişehir'de de görüldü!

Çok zehirli ve farklı desenleri ile oldukça ilgi çekici olan "Argiope lobata" türü nadir örümcek Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ormanlık alanda görüntülenmesiyle Türkiye gündemine gelmişti.

Eskişehir'de de görüntülendi!

Okurlarımızdan Emre Ceviz, Eskişehir'de Tepebaşı Eğriöz Mahallesi'ndeki hobi bahçesinde Argiope lobata türü örümceği fotoğraflayarak söz konusu görüntüleri medyamidas.com'a ulaştırdı. Emre Ceviz, "Yetkililerin ve o bölgede yaşayan halkın bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

En zehirli örümcek türlerinden biri olan ve yaşam alanının genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya olduğu öğrenilen bu örümcek türünün eşini yiyen dişileriyle meşhur. Dişiler 2,5 santimetreye kadar olabiliyor. Erkekler ise daha küçük boyutlarda kalıyor.

Karın kısmındaki lopları karakteristik özellikleri yansıtıyor. Ayrıca ağlarında daha kalın ağ kısımları dikkati çekiyor Bu örümcek türü, Türkiye'de nadir de olsa Doğu Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinde de görülüyor.

Yorumlar (2)
Hamide 2 yıl önce
Bugun denizli nin aliveren koyundede gordum arastirinca bu yaziyi gordum bende yakmak istedim.
Beytullah 1 yıl önce
Bizim eski mah coktu bundan aynisi

Gelişmelerden Haberdar Olun

@