Odunpazarı'nda ilginç tartışma! Sizce kim haklı?

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye görevlileri ile geri dönüşüm malzemeleri toplayan bir kadın arasında yaşanan tartışma dikkat çekti, vatandaşlar da tartışmaya katıldı... Sizce kim haklı?

HAYAT 19.02.2022, 14:16 19.02.2022, 14:36
Odunpazarı'nda ilginç tartışma! Sizce kim haklı?

Eskişehir'de Odunpazarı ilçesinde Hamamyolu'nda Odunpazarı Belediyesi'nin geri dönüşüm atıklarını toplayan görevli ile karton gibi geri dönüşüm malzemelerini toplayan bir kadın arasında yaşanan tartışma dikkat çekti, çevredeki bazı vatandaşlar da tartışmaya katıldı. 

Belediye görevlileri ile kağıt, karton toplayan kadın arasında tartışma

Odunpazarı Belediyesine bağlı geri dönüşüm çalışanları Hamamyolu Caddesi üzerindeki çalıştıkları esnada, geri dönüşüm malzemesi toplayarak geçimini sağladığı belirtilen bir kadınla karşılaştı. İddiaya göre, cadde üzerinde karton benzeri malzemeler toplayan kadına belediye görevlileri müdahale etti, bu malzemeleri toplayamayacağını söyledi. 

Belediye görevlileri "Bunlar kamu malı, toplayamazsın" dedi

Buna tepki gösteren kadına oradan geçen bazı vatandaşlar da destek verirken, görevliler kadına ‘Bize bir şey kalmıyor. Topladıkları kamu malı’ diyerek yaptığının yanlış olduğunu söyledi. 

Bazı vatandaşlar kadına destek verip görevlilere tepki gösterdi

Kağıt ve karton toplayan kadına destek veren vatandaşlar ise ‘Sanki hırsızlık mı yapıyor?’ diyerek karşı tepki gösterdi. Bir süre devam eden tartışma sonrasında görevliler ve vatandaşlar dağıldı. 

Odunpazarı'nda geri dönüşüm atıkları 1,5 yıl toplanamamıştı

Yaşanan bu olay, Odunpazarı ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl süren geri dönüşüm malzemelerinin toplanması ile ilgili sıkıntıyı da akıllara getirdi. Odunpazarı Belediyesi'nin geri dönüşüm malzemelerinin toplanması konusunda anlaşmalı olduğu firma Eylül 2019'da anlaşması feshetmiş, sonrasında Belediye Başkanı Kazım Kurt ile ile söz konusu firma arasında tartışmalar yaşanmış, çeşitli açıklamalar yapılmıştı. Ancak yaklaşık 1,5 yıl Odunpazarı Belediyesi yeni bir firma ile anlaşamamış ve Odunpazarı ilçesinde çok sayıda mahallede geri dönüşüm atıkları bu süre zarfında toplanamamıştı. O dönemde belediye ekiplerinin sadece bazı mahallelerde atıkları toplamaya çalıştıkları belirtilirken, Belediye Başkanı Kazım Kurt bu sorunu çözememesi nedeniyle büyük tepki görmüştü. Ancak Ocak 2021'de bir firma ile yapılan anlaşma sonrasında Odunpazarı Belediyesi ilçedeki geri dönüşü atıklarını ayrı olarak toplayabilmeye başlamıştı. 

Odunpazarı'nda 1,5 yıl süren geri dönüşüm sıkıntısının detaylarını bu linkten okuyabilirsiniz 

Sizce kim haklı? Yorumlara görüşlerinizi yazabilirsiniz... 

Odunpazarı'nda yaşanan bu tartışma hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı haberimizin altına yazın, görüşlerinizi herkes görsün... 

Yorumlar (2)
Nurten Kafçı 2 yıl önce
Bence her iki tarafta haklı
Cemil Cahit 2 yıl önce
Belediye yetkilileri özellikle mahallelerde bir hafta arayla evlerde toplanan geri dönüştürülebilir malzemeleri almak için anlaşmalı firma aracılığı ile hizmet veriyor. Ancak ayrıştırılmayan, çöpe bırakılan ya da sokağa atılan malzemeler de kağıt toplayıcıları tarafından alınıyor. Sonuçta belediyenin anlaşmalı olduğu firmanın her yere girip çıkması mümkün değil. Bence buradaki sorun belediye tarafından konulan geri dönüşüm poşetlerinden kağıt toplayıcıları tarafından alınan atıklar. Kağıt toplayıcıları hazır belediye tarafından toplanmış olan ürünleri almamalı.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@