Odunpazarı'nın göbeğinde günlerdir bu halde!

Odunpazarı'nda Sıcaksular mevkiinde yaklaşık 3 haftadır yaşanan manzara esnaf ve vatandaşı isyan ettirdi... Yok mu düzeltecek!

HAYAT 04.02.2022, 15:39 04.02.2022, 15:46
Odunpazarı'nın göbeğinde günlerdir bu halde!

Eskişehir’de Odunpazarı'nda Sıcaksular mevkiinde, Eskişehir Kent Konseyi'nin önündeki sokakta yaşanan durum vatandaşlar ve esnafı isyan ettirdi. İşlek sokakta yapılan kazı sonrası toprakla doldurulan ve düzeltilmeyen zeminde vatandaşlar yürümekte zorlanırken, çevre esnafı iki öbek halinde yığılan taşların döşenmesini 3 haftadır beklediklerini söylüyor. 

Günler geçti halen taşlar döşenmedi 

Eskişehir’in kent merkezinde bulunan Sıcaksular'da iddialara göre yaklaşık 3 hafta önce zemin kazılarak alt yapı çalışması yapıldı. Taşlar sökülerek kazılan zemin, işlem bittikten sonra toprakla kapatıldı, günler geçmesine rağmen taşlar döşenmedi.

Sökülen taşlar iki öbek halinde hattın yanına yığıldı. Yaklaşık 3 haftadır bu halde bekleyen zemin kötü görüntü oluştururken, yağışlarla birlikte kablonun geçtiği güzergâh çamur içeresinde kaldı.

Birçok iş kolundan dükkânın olduğu sokakta esnaf bu durumdan şikâyetçi olurken, yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere insanların yürümekte dahi güçlük çektiği ifade edildi.

"Bozuk yolda düşenler oldu"

İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf, geçtiğimiz günlerde yaşlı bir vatandaşın sokakta bozuk zeminden dolayı yere düşerek yaralandığını aktararak, "Karlar erimeye başlayınca çukur üzerine kapatılan toprak çamur haline geldi. Yağmurlarla birlikte durumu daha kötü olacaktır. Artık zemin oturdu ve burası iki öbek halinde bekleyen taşlarla kapatılmalıdır" diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi düzeltecek mi?

Yaşanan durumla ilgili Odunpazarı Belediyesi'nin bir çalışma veya açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@