banner163

Prof.Dr. Birol Akgün, Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'na konuk olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın söyleşilerinin 10 Haziran'daki "Eğitimde kalite ve Maarif okulları" konulu söyleşisinin konuğu  Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Birol Akgün olacak.

HAYAT 09.06.2022, 22:32 09.06.2022, 22:39
Prof.Dr. Birol Akgün, Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'na konuk olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın instagram adresinden canlı yayınlanan söyleşileri devam ediyor. 10 Haziran'daki "Eğitimde kalite ve Maarif okulları" konulu söyelşinin konuğu Prof.Dr. Birol Akgün olacak. 

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Vali Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada, "Değerli gönül dostlarımız, Kuruluş amacı okul öncesi dahil eğitimin her kademesinde belirlediği standadlarla kaliteyi ve okullarımızın verimliliğini artırmak ve her manada nitelikli insan yetiştirilmesine hizmet etmek olan Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı olarak güzide kurumlarımızın yöneticileriyle dijital ortamda kamuya açık söyleşilerimiz devam etmektedir. 10 Haziran 2022 Cuma günü akşam 20.00’de instagram sayfamızda Türkiye Maarif Vakfı Başkanı sayın Prof. Dr. Birol Akgün hocamızla eğitimde kaliteyi ve dünyanın bir çok bölgesinde bulunan ve sayıları her geçen gün artan Maarif Okullarını konuşacağız. İnanıyoruz ki erdemli bir toplum inşa etmek eğitimle olur, hem çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle hem de değerlerimizle barışık erdemli insanları yetiştirecek eğitim kurumlarına ve eğitimcilere sahip olmalıyız. Soruları ve katkılarıyla başta eğitimcilerimiz olmak üzere bütün gönül dostlarımızı davet eder, bereketli vakitler dileriz" dedi. 

Prof. Dr. Birol Akgün kimdir? 
 
1968 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1994-2000 yılları arasında Case Western Reserve University’de MEB adına resmi burslu öğrenci olarak yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. 2000-2011 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde, 2011-2014 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde görev yaptı. Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

 Birçok idari görev üstlenen Prof. Dr. Birol Akgün’ün "Karşılaştırmalı Siyaset, Uluslararası İlişkiler, Dış Politika ve Uluslararası Örgütler" uzmanlık alanlarıdır. "Siyaset Sosyolojisi, Diaspora ve Göç Politikası, Gelişmekte Olan Ülkeler, Küresel Göç Kayması ve Yükselen Güçler, Uluslararası Örgütler ve Türkiye" alanlarında akademik pek çok yayını bulunmaktadır.

 "11 Eylül, Değişen Dünya Dengeleri ve Türkiye" başlıklı çalışmasıyla Milliyet 2002 Sosyal Bilimler Birincilik Ödülü'nü alan Akgün, sosyal sorumluluk anlayışıyla sivil toplum kuruluşlarında üst düzey pek çok görev üstlenmiştir.

 Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Prof. Dr. Birol Akgün, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@