banner163

Türkiye nefesini tuttu... Gözler bu toplantıda

Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısı sonucunda kademeli normalleşme kararlarının açıklanması bekleniyor...

HAYAT 01.03.2021, 08:00 01.03.2021, 10:43
Türkiye nefesini tuttu... Gözler bu toplantıda

Türkiye’de gözler, bugünkü kabine toplantısına çevrildi. ‘Yerinde karar’ dönemiyle birlikte düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları açıklanacak. 

Kademeli normalleşme kararı çerçevesinde bugün yapılacak kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca, 81 ilin korona virüs tablosu ve Bilim Kurulu kararları doğrultusunda bir sunum gerçekleştirecek. Toplantıda mutant virüsün Türkiye'deki dağılımı ve yayılma eğiliminin yanı sıra, illerdeki vaka sayısı ve buna bağlı olarak esneme veya ek tedbir önerilerini aktaracak. 

Risk durumuna göre düşük illerde kafe ve restoranların açılması, yüz yüze eğitime geçiş, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları, hafta içi sokağa çıkma saati kısıtlaması, yaşlılar ve gençlere uygulunan kısıtlama gibi konularda esnemeye gidilmesi bekleniyor. 

Öte yandan esnafın gözü de bugünkü kabine toplantısında olacak. Düşük riskli illerde bu haftadan itibaren lokanta, kafe ve restoranların tedbirli, mesafeli, sınırlı kapasite ve HES kodu şartıyla açılmasına dönük karar alınması bekleniyor. Söz konusu illerde hafta içi belli saatlerle, hafta sonu kısıtlamaların da esnetilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@