Brüksel Büyükelçiliği, Belçika'daki tedbirlerle ilgili duyuru yayınladı

T.C. Brüksel Büyükelçiliği, Belçika'daki tedbirlerle ilgili yeni bir duyuru yayınladı...

SAĞLIK 24.12.2021, 16:22 24.12.2021, 16:26
Brüksel Büyükelçiliği, Belçika'daki tedbirlerle ilgili duyuru yayınladı

T.C. Brüksel Büyükelçiliği, Belçika’da federal ve bölgesel/topluluk hükümetlerinin başbakanlarını bir araya getiren İstişare Komitesi'nin aldığı kararlarla ilgili yeni bir duyuru yayınladı: 

1. Belçika’da federal ve bölgesel/topluluk hükümetlerinin Başbakanlarını biraraya getiren İstişare Komitesi, 22 Aralık tarihinde bir araya gelerek, bazı kararlar almıştır. Sözkonusu kararlar, 26 Aralık 2021 Pazar gününden itibaren yürürlüğe girecek olup, 28 Ocak 2022 Cuma gününe kadar yürürlükte kalacaktır.

2. İstişare Komitesi Omicron varyantına karşı önleyici tedbirlerini güçlendirmektedir

1. Tedbirlerde gevşemelere gidilmemesi 3 Aralık tarihli İstişare Komitesi’nin aldığı kararlar çerçevesinde, 6 yaş itibariyle maske takma zorunluluğu ve uzaktan çalışma uygulamasının yanı sıra, otel/restoran/kafe (horeca) sektöründeki çalışma saatleri (kapanış saati 23:00) yürürlükte kalmaya devam edecektir.

2. İç mekanlardaki etkinlik ve faaliyetlerin yasaklanması Tüm geniş çaplı etkinlikler yasaklanmıştır. Bu çerçevede, Noel pazarları, kültürel nitelikteki ve diğer etkinlikler ile iç mekânda düzenlenen kongreler yasaklanmıştır. Kültür, şenlik ve eğlence sektöründeki iç mekanlar alanları kullanıma kapanacaktır.

Aşağıdaki mekanlar ise açık kalmaya devam edecektir:

- Kütüphaneler ve medya merkezleri;

- Müzeler;

- Hassas grupların ihtiyaçlarına yönelik düzenlenen faaliyetler; sosyokültürel faaliyetler, sürekli eğitim faaliyetleri ve profesyoneller tarafından denetlenen gençlik faaliyetleri;

- Düğünler ve cenazelere yönelik kutlama ve kabul salonları;

- Saunalar, solaryumlar, jakuziler, buhar kabinleri ve hamamlar dahil olmak üzere yaşam merkezleri.

Sinemalar, kapalı oyun alanları ve bowling salonları ise kapanacaktır.

Fitness ve yüzme havuzları dahil olmak üzere spor sektörü açık kalacaktır.

Tropikal yüzme havuzları (Aquapark), lunapark ve hayvanat bahçelerinin kapalı alanları ise kapanacaktır.

Spor kamplarının geceleme olmaksızın düzenlenmesine izin verilecektir.

3. Dış mekanlardaki etkinliklerde daha katı kuralların benimsenmesi Açık hava etkinlikleriyle ilgili olarak, kalabalık ortamların oluşmasını önlemek amacıyla daha katı tedbirler alınmıştır:

- Dış mekân etkinliklerinde çadır vb. kullanılması yasaklanmıştır.

- Her 4 metrekare başına bir ziyaretçi kabul edilecektir.

- 100 kişinin üstünde ziyaretçinin katıldığı etkinliklerde, giriş ve çıkışlar ayrı olacak şekilde tek yönlü dolaşım planı uygulanmalıdır.

4. Spor müsabakalarının seyircisiz yapılması

- Profesyonel ve amatör spor müsabakaları ve antrenmanları sırasında seyirci bulunması yasaktır. Sözkonusu kural hem iç hem dış mekanlar için geçerlidir.

5. Güvenli bir şekilde alışveriş yapılması Alışveriş en fazla iki kişi ile yapılabilecektir (aynı hanede yaşayan reşit olmayan çocuklar hariç). Perakende alanında 10m2 başına bir ziyaretçi kabul edilebilecektir. Tüketici grupları arasında 1,5 metrelik bir mesafenin korunması gerekmektedir. Mağaza alanı 400 m2'den büyükse, girişlerde uygun kontrollerin yapılması sağlanacaktır.

6. Uzaktan çalışma zorunluluğu Haftada en fazla bir gün işyerinde bulunmak üzere, uzaktan çalışma zorunluluğu sürmektedir.

7. Noel’in güvenli bir şekilde kutlanması İstişare Komitesi, Noel döneminde temas sayısının sınırlandırılmasını ve hızlı sonuç veren testlerin kullanılmasını teşvik etmektedir. Bu meyanda, kapalı alanların yeterince havalandırılıp, maske takılması önem taşımaktadır.

Kendilerini iyi hissetmeyen kişilerin evde kalmaları önerilmektedir.

Yüksek Sağlık Konseyi ile Etik Danışma Kurulu’nun olumlu tavsiyeleri ışığında, İstişare Komitesi, Aşılamadan Sorumlu Görev Gücü’nden 5 ila 11 yaş arası çocukların mümkün olan en kısa sürede ve gönüllü olarak aşılanmaya başlamasını talep etmiştir.

İstişare Komitesi, hassas durumdaki kişilerin FFP2 tipi maske kullanmalarını önermektedir. Zira son bilimsel araştırmalar, Omikron varyantının önceki varyantlara nazaran daha uzun süre havada kaldığına işaret etmektedir. İstişare Komitesi, Ocak ayının ilk yarısında epidemiyolojik durumu yeniden değerlendirecektir."
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@