Açıköğretim'i kuran Büyükerşen'den herkesi şaşırtan tepki!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi ve öğrenci yurtlarının depremzedelere açılması kararına tepki gösterdi. Büyükerşen'in bu tepkisi şaşkınlıkla karşılandı!

SİYASET 13.02.2023, 14:37 13.02.2023, 14:47
Açıköğretim'i kuran Büyükerşen'den herkesi şaşırtan tepki!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den şaşkınlık yaratan bir tepki geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük deprem felaketi nedeniyle üniversitelerde bu dönem sonuna kadar uzaktan eğitime geçileceğini ve öğrenci yurtlarında depremzede vatandaşların yerleştirileceğini açıklamıştı. 

Bu karara Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den hiç beklenmeyen bir tepki geldi. 

Büyükerşen uzaktan eğitime geçilmesine ve öğrenci yurtlarının depremzedelere açılmasına "tatil" diyerek karşı çıktı!

Büyükerşen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremzedelerin konaklaması için akla ilk öğrenci yurtlarının gelmesinden ve buna bağlı olarak üniversitelerin tatil edilmesinden bir eğitimci olarak büyük üzüntü duyuyorum. Bu aziz millet 10 kente bakacak, gerekirse kendi kapılarını depremzedelere açacak kadar büyüktür. Yaşadıklarımızın temelinde eğitimsizlik ve bilime karşı yanlışı seçmek olduğu açıkken, böylesine yanlış bir karardan ivedilikle dönülmeli ve öğrenciler okullarına devam etmelidir. Nitelikli ve sürdürülebilir eğitim bu ülkenin temel taşı olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Açıköğretim ve uzaktan eğitimle her zaman övünen Büyükerşen'in bu tepkisi şaşkınlık yarattı! 

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Açıköğretim'in temellerini atan ve gelişiminde önemli rol oynayan, uzaktan eğitimin gerekliliğini birçok açıklamasında savunan Büyükerşen'in bu tepkisi şaşkınlıkla karşılandı.

Vatandaşlar Eskişehir'in deprem hazırlığını ve kentsel dönüşümü hatırlattı 

Sosyal medyada yapılan yorumlarda Büyükerşen'in bu tepkisine bir anlam verilemediği ifade edilirken, vatandaşlar Büyükerşen'i Eskişehir'in depreme dayanıklığı konusunda ve kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları bir an önce yapmaya davet etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@