Biden-Putin görüşmesi... 'Gerilimi düşür' çağrısı!

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi 55 dakika sürdü. İşte Biden ve Putin arasındaki görüşmenin detayları...

SİYASET 31.12.2021, 09:43 31.12.2021, 10:06
Biden-Putin görüşmesi... 'Gerilimi düşür' çağrısı!

ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin son 1 ay içinde ikinci görüşmelerini gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gerilimde tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulunurken, Ukrayna’nın işgali durumunda ABD ve müttefiklerinin saldırıya karşılık vereceğini söyledi.

İki lideri son 1 ayda ikinci kez bir araya getiren görüşmeye dair Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki yazılı açıklamasında, “Başkan Biden, Rusya'yı Ukrayna ile tansiyonu düşürmeye çağırdı.

Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı daha fazla işgal etmesi halinde ABD ve müttefiklerinin kararlı bir şekilde yanıt vereceğini açıkça belirtti” ifadelerini kullandı. 

Sözcü Psaki, “Biden ayrıca, önümüzdeki yılın başlarında NATO-Rusya Konseyi aracılığıyla NATO'da ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda ikili Stratejik İstikrar Diyaloğu ile başlayarak diplomasiye olan desteğini dile getirdi.

Kremlin: “ABD, Ukrayna’da saldırı silahı konuşlandırma niyetinde değil”

Kremlin Dış Politika Danışmanı, Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov'dan da görüşmeye dair açıklama geldi. Uşakov, görüşmede bir nükleer savaş ihtimalinin kabul edilemezliğinin vurgulandığını ifade ederek, "Başkan Biden'ın görüşme sırasında bir nükleer savaşın başlatılamayacağını ve bunun kazananı olmayacağını birkaç kez vurgulaması çok önemli.  Bu görüşme sırasında ABD tarafından duyulan ana nokta, Başkan Biden'ın, ABD'nin Ukrayna'da saldırı silahları konuşlandırma niyetinde olmadığını açıkça belirtmesiydi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@