Büyükerşen: Eskişehirliler onun gibi bir belediye başkanı isterdi

Ankara'daki toplantıda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'den çok konuşulacak sözler: "Eskişehirliler onun gibi bir belediye başkanı isterdi... En azından hoca demek zorunda kalmazlardı, kendilerinden biri olarak görürlerdi."

SİYASET 05.03.2022, 23:19 06.03.2022, 17:56

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi tarafından “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım” toplantısı geniş bir katılımla düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda CHP'li yöneticinin de katıldığı toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. 

"Eskişehirliler onun gibi bir belediye başkanı isterlerdi, en azından hoca demek zorunda kalmazlardı. Kendilerinden biri olarak görürlerdi"

Toplantıda bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konuşmasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan övgüyle söz ederken, "Tabii, Fethi bey kardeşimiz gerçekten kişiliği ile babacanlığı ile, tevazuu ile bütün seçmenleri fethedecek bir yaratılışta. Allah ona böyle bir fazileti vermiş ve öyle göndermiş dünyaya. Eskişehirliler onun gibi bir belediye başkanı isterlerdi onu da söyleyeyim. En azından hoca demek zorunda kalmazlardı. Kendilerinden biri olarak görürlerdi onu diye düşünüyorum" dedi. 

Büyükerşen ayrıca konuşmasında, "Fethi beyin bir başka özelliği de... Bir problemle karşılaştığında açar fikrini söyler, fikrinizi alır. Ben de zaman zaman görüştüğümüzde Fethi beye Şu işi nasıl yapıyorsun' diye sorarım. İfade etmek gerekirse Ankara'ya verilen hizmetler, özellikle Yenimahalle'ye olağanüstü. Allah Fethi beye uzun ömürler versin, gelecek kuşaklar onun hizmetlerinden yararlanmaya devam etsinler" ifadelerine yer verdi. 

BÜYÜKERŞEN'İN KONUŞMASINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ 

Büyükerşen'in "Eskişehirliler onun gibi bir belediye başkanı isterdi" dediği Fethi Yaşar kimdir?

Fethi Yaşar, 1949 yılında Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde doğdu. İlk ve ortaokulu Sandıklı’da, lise tahsilini Ankara’da tamamladı.

Fethi Yaşar, eğitiminden sonra serbest ticarete başladı. Ailesi ile birlikte Yenimahalle ve Siteler'de başladığı ticaret hayatına, tekstil ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak devam etti. Şu an tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üreten Prestige Mensucat AŞ’nin ve 4000 yatak kapasitesine sahip Yaşar Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmektedir.

Siyasete olan ilgisi çocukluğuna dayanır. Babası uzun yıllar Sandıklı'da CHP yöneticiliği yaptı. Fethi Yaşar ise 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları'na girdi. Sonraki yıllarda CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrası SHP döneminde 3 dönem Kurultay Delegeliği yaptı.

CHP'nin yeniden açılmasının ardından üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2000 yılının sonlarında İlçe Başkanlığı görevini bıraktı.

Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Kurultay delegesidir. 2009 - 2014 - 2019 Yılları Mahalli İdareler Seçim'inde Yenimahalle’den CHP adayı olarak katıldığı seçimleri kazanarak Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçildi. Yaşar, evli, iki erkek çocuk ve üç torun sahibidir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@