banner163

Büyükerşen parklardaki o yasağı kaldırdı mı? Yoksa sadece CHP'li gençlere mi serbest?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni uygulaması kafalarda soru işaretleri yarattı... Büyükerşen'in yıllardır belediyenin parklarında uyguladığı o yasak kalktı mı? Yoksa sadece CHP'li gençlere mi serbest?

SİYASET 04.07.2023, 16:45 04.07.2023, 17:08
Büyükerşen parklardaki o yasağı kaldırdı mı? Yoksa sadece CHP'li gençlere mi serbest?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere yönelik yeni projesi ve yapılan açıklama kafalarda soru işaretleri yarattı. 

"Bir sandalye bir termos" diye duyurdu 

Büyükşehir Belediyesi gençleri hedefleyen yeni projesine "Bir sandalye bir termos" adını verirken, Büyükşehir Belediyesi'nin parklarında düzenlenecek etkinliklerde gençlerin kamp sandalyeleri ve termosları ile buluşacakları kaydedildi. 

Yapılan açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi Osmangazi Gençlik Merkezi tarafından gençlerin doğada daha çok vakit geçirmesi, şehrin parkları başta olmak üzere farklı noktalarda, alanında uzman isimlerle buluşmasını amaçlayan “Bir Sandalye Bir Termos’’ etkinliği gençlerin yoğun ilgisiyle başladı" denildi. 

Kamp saldalyesi kullanmak yıllardır Büyükşehir'in parklarında yasak... Yoksa yasak kalktı mı?

Öte yandan bu durum, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yıllardır belediyenin parklarında uygulattığı "kamp sandalyesi kullanma yasağı"nı akılara getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park, Sazova Parkı gibi parklarında uygulanan birçok yasak yıllardır tepki çekiyor. Söz konusu parklara özellikle kamp sandalyesi ile girilememesi ve evcil hayvan dolaştırılamaması gibi yasaklar çok sıkı şekilde uygulanıyor ve bu yasaklar birçok vatandaştan tepki görüyor. 

Büyükşehir'in parklarındaki çağdışı yasaklar, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı'nda yok

Eskişehir Büyükşehir'in parklarındaki yasaklar daha önce de gündem gelmiş, Türk Dünyası Vakfı'nın Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde Eskişehir'e kazandırdığı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı'nda bu yasakların uygulanmaması da dikkat çekmişti. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı'nda vatandaşlar evcil hayvanları ile sorunsuz bir şekilde dolaşabilirken, Eskişehirliler dilerse kamp sandalyeleri ile parklarda oturabiliyor, Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır kendi parklarında bu yasakları uygulamasına ise anlam verilemiyor. Özellikle yaşlı vatandaşlar Büyükşehir'in parklarına kamp sandalyeleri ile oturamamaktan şikayetçi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin parklarında uygulanan çağdışı yasaklar Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'e kazandırdığı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı'nda uygulanmıyor. Daha çok tercih edilmelerinin sebebi de bu olsa gerek... 

Büyükşehir'den açıklama bekleniyor... Yasak kalktı mı, yoksa sadece CHP'li gençlere mi serbest?

Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir sandalye bir termos" adlı yeni projesi ise şimdi akıllara soru işaretleri oluşturdu. Büyükerşen parklardaki kamp sandalyesi yasağını kaldırdı mı, yoksa sadece Büyükşehir'in etkinliklerine katılanlar mı bu yasaktan muaf tutuluyor merak ediliyor. 

Tüm parklarda söz konusu tepki çeken yasakların kalkmasını isteyen Eskişehirliler Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda bir açıklama bekliyor.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@