banner163

CHP'li Çakırözer Seyitgazi için TBMM'de çağrıda bulundu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için CHP Milletvekili Utku Çakırözer TBMM’de çağrıda bulundu.

SİYASET 26.06.2023, 13:56 26.06.2023, 14:00
CHP'li Çakırözer Seyitgazi için TBMM'de çağrıda bulundu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen yurttaşlar yaraları sarmaya çalışırken, bölgeye yeniden giden CHP Milletvekili Utku Çakırözer tarlaları sular altında kalan çiftçiler için TBMM’den çağrıda bulundu.

Çakırözer, “Borçla tohum, gübre, mazot alan çiftçilerimiz hasat yapamayacak. Çiftçilerimize bir an önce acil destek açıklanmalıdır” diyen Çakırözer, “Seyitgazi ilçemizde yaşanan sel felaketinden etkilenen hemşehrilerimize Meclisimizden geçmiş olsun diyorum. Çatören, Yarbasan, Şükranlı, Sancar, Sarıcailyas, Kümbet, Karaören köylerimiz başta olmak üzere ilçemizde büyük hasar var. Evleri yıkılan, hayvanları telef olan hemşehrilerimizin hasarları derhâl karşılanmalı, tarlaları sular altında kalan çiftçimizin mağduriyeti giderilmeli. Selden etkilenen hemşehrilerimize bir an önce acil destek açıklanmalıdır” dedi. 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi’de yaşanan sel felaketinin ardından,  Çatören, Yarbasan, Sarıcailyas, Şükranlı, Sarıcailyas, Çukurca ve Yapıldak mahallelerini yeniden ziyaret ederek, kendisine aktarılan sıkıntı ve taleplerin karşılanması için Meclis’ten çağrıda bulundu. CHP Seyitgazi İlçe Başkanı İsmet Ayrancı ve Meclis üyeleri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Çakırözer, TBMM’de söz alarak mahalle muhtarları ve selden etkilenen yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için acil destek çıkarılmasını istedi.  

Çakırözer’in Yarbasan, Şükranlı, Sarıcailyas mahallelerinde dinlediği çiftçiler ise sular altında kalan tarlaları nedeniyle bu yıl hasat yapamayacaklarından dert yandı. Çakırözer’in dinlediği çiftçiler, “Tohum, gübre, mazotu borç ile alarak tarlalarımızı ektik. Bu yıl sel geldi tarlalarımız sular altında aldı. Bu yıl hasat yapamayacağız! Yapsak da verim olmayacak.  En azından masraflarımızın karşılanması için bizlere destek yapılması lazım” dedi. 

“Zararlar karşılanmalı, acil destek açıklanmalı"

CHP’li Çakırözer, ziyaretlerinin ardından TBMM’de söz alarak sel felaketinin yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi için çağrıda bulundu. 
Çakırözer şunları söyledi: “Seyitgazi ilçemizde yaşanan sel felaketinden etkilenen hemşehrilerimize Meclisimizden geçmiş olsun diyorum. 2 kez bölgeye giderek hemşehrilerimizin dertlerini dinledik. Çatören, Yarbasan, Şükranlı, Sancar, Sarıcailyas, Kümbet, Karaören köylerimiz başta olmak üzere ilçemizde büyük hasar var. Evleri yıkılan, hayvanları telef olan hemşehrilerimizin hasarları derhâl karşılanmalı, tarlaları sular altında kalan çiftçimizin mağduriyeti giderilmeli. Borçla tohum, gübre, mazot alan ve şimdi maalesef hasat yapamayacak çiftçilerimize bir an önce acil destek açıklanmalıdır. Hem Eskişehir’de, hem de Meclis’te biz bunun takipçisi olacağız. Seyitgazili hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@