Erdoğan - Biden zirvesi... 1 saatlik özel görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi...

SİYASET 31.10.2021, 13:43 31.10.2021, 14:28
Erdoğan - Biden zirvesi... 1 saatlik özel görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi... 

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmenin pozitif bir atmosferde gerçekleştiği, ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi. Görüşmede, iki liderin Türkiye-ABD ilişkilerini daha güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulunduğu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

İkili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda karşılıklı olarak atılacak adımların müzakere edildiği görüşmede, NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede iklim değişikliği konusunda karşılıklı olarak atılan adımlardan duyulan memnuniyet dile getirildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-ABD ilişkilerini daha güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulunulduğu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden’ın Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık 20 yıldır yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'ye memnuniyetini ifade ettiği belirtildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarının genişletmesi ve anlaşmazlıkların etkin bir şekilde üstesinden gelme isteğinin altını çizdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarının genişletmesi ve anlaşmazlıkların etkin bir şekilde üstesinden gelme isteğinin altını çizdi" denildi. 

Açıklamada ayrıca, "Liderler, Suriye'deki siyasi süreci, Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaları ele aldı" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@