Erdoğan milletvekillerinin aday olmasını istemiyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimde AK Parti'de milletvekillerinden aday olmasını istemiyor mu? Siyasi kulisler bunu konuşuyor... 

SİYASET 21.12.2023, 10:15 21.12.2023, 10:18
Erdoğan milletvekillerinin aday olmasını istemiyor mu?

AK Parti'de yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ederken, siyasi kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında milletvekillerinin aday olmasını istemediği konuşulmaya başladı. 

Söz konusu iddialar medyada da dile getirilmeye başladı. haber7.com'da yer alan haberde, Erdoğan'ın toplantılarda ve MKYK toplantısında milletvekillerinden aday göstermeyi düşünmediğini söylediği belirtildi, "Bizim milletvekili arkadaşlarımızın dışında da çok donanımlı arkadaşlarımız var" dediği kaydedildi. 

Haberde ayrıca, Erdoğan'ın milletvekillerinden aday göstermeme kararını sadece İstanbul için esnetebileceğinin gündeme gelebileceğinin siyasi kulislerde konuşulduğu ifade edildi. 

Eskişehir'de de gözler Erdoğan'ın kararında... 

Öte yandan, Erdoğan'ın böyle bir karar vermesinin Eskişehir'deki aday belirleme sürecini nasıl etkileyeceği de merak ediliyor. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan görev verirse aday olmak istediğini dile getirmişti. Erdoğan'ın milletvekillerini aday göstermeme kararı alması durumunda adaylık için ismi konuşulan Hatipoğlu'nun yerine başka bir ismin aday gösterileceği konuşuluyor.   

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@