Eskişehir'den giden ve Ukrayna'da mahsur kalan uçaklar görüntülendi

Rus işgali başlarken Ukrayna'ya insani yardım götürmek üzere Eskişehir'den kalkan Türk nakliye uçakları hava sahasının kapatılması nedeniyle Ukrayna'da mahsur kalmıştı. O uçaklar ilk kez görüntülendi...

SİYASET 06.04.2022, 19:51 06.04.2022, 20:31
Eskişehir'den giden ve Ukrayna'da mahsur kalan uçaklar görüntülendi

Ukrayna'daki Rus askeri saldırısı başlarken şubat ayı sonunda insani yardım malzemeleri götürmek üzere Eskişehir'den kalkan ve Ukrayna'ya giden, ancak savaşın patlak vermesi ve hava sahasının kapatılması sonrası Kiev'de kalan Türk A400M uçaklarının son durumuna dair yeni bir gelişme yaşandı.

NTV ekibi Türk uçaklarını görüntüledi...

NTV'nin haberine göre, uçakların fiziksel açıdan uçuşuna dair bir hasarın olmadığı görülürken, A400M'lerin hava sahası açılmadan havalanmasının ve Türkiye'ye gelmesinin zor göründüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına verdiği röportajda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakların durumunda herhangi bir sıkıntının olmadığını, Rusya ve Ukrayna tarafıyla söz konusu durum karşısında iletişim halinde olduklarını belirterek, hava sahası açılır açılmaz uçakların Türkiye'ye döneceğini söylemişti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@