banner163

Meclis üyeleri salonu terk etmişti... Kazım Kurt çark etti!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz ay Kazım Kurt'un "Beğenmezseniz çeker gidersiniz" sözleri üzerine AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri salonu terk etmiş ve Kazım Kurt'u protesto etmişti. Kazım Kurt'un bu tavrı büyük tepki çekmişti. Kazım Kurt, son meclis toplantısında o sözlerden çark etti...

SİYASET 02.03.2021, 12:52 02.03.2021, 15:03
Meclis üyeleri salonu terk etmişti... Kazım Kurt çark etti!

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz ay gerçekleşen toplantısında Kazım Kurt skandal sözlere imza atmıştı...

"Beğenmiyorsanız çeker gidersiniz" demişti... 

Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye ve ülke siyaseti yerine Odunpazarı'nın sorunlarını ve vatandaşların isteklerini konuşmak isteyen AK Partili ve MHP'li meclis üyelerine "Beğenmiyorsanız çıkıp gidersiniz" demiş. AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri bu durumu protesto ederek meclisi terk etmişti. Kazım Kurt'un bu sözleri tepki toplamıştı. 

"Seçilmiş insanlara kimse müdahale edemez"

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında, önceki meclis toplantısında yaşananlarla ilgili Kazım Kurt, bu defa, "Burası belediye meclisidir. Burada seçilmişler yer almaktadır ve istediklerini söylemekte özgürdürler. Geçtiğimiz toplantıda gündem dışı faslına geldikten sonra arkadaşlarımız bir çıkış yaptılar. Biz hepsini dinledik. Sonunda da bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Gündem dışında herkes istediğini konuşabilir. Seçilmiş insanların neyi nasıl konuşacağına kimse müdahale edemez" dedi. 

Murat Özcan: Siz Odunpazarı Belediye Başkanısınız, Anayasa ile ilgili hazırlık yapıp gelmişsiniz...  

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da konuyla ilgili, "Geçen ayki meclis toplantısında demokratik hakkımızı kullanmak istedik. Meclislerde bir daha böyle durumların yaşanmaması için hepimize görevler düşüyor. Fakat isterseniz şöyle bir analiz yapalım. Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımız belki sosyal medya dışında diğer mecralarda görüşlerini dile getirme şansı bulamıyor olabilir. CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın hükümete yöneik eleştirilerine de gücümüz yettiğince cevap vermeye çalıştık. Bu arkadaşlarımızın bu konuları gündeme getirmelerinden rahatsız değiliz. Elimizden geldiğince de burada söyleyeceklerimizi söylüyoruz. Fakat o gün zat-ı alileriniz elinizde bir klasörle hazırlıklı gelmişsiniz. Arkadaşlarımız her ne kadar bunlara cevap vermişse de, sonuçta Odunpazarı Belediye Başkanısınız, Odunpazarı ile ilgili araştırmalarımızı ve eleştirilerimizi size iletmişken, siz Anayasa ile ilgili yapılacak değişiklikten bir girdiniz... Anlaşılan çok da büyük bir hazırlık yapmıştınız. Meclis üyesi arkadaşımızın size Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ndeki tavrınızı hatırlattığı bir anda ise, "Beğenmezseniz çeker gidersiniz" sözünüz üzerine oluşan gerginliği, hiç istemeyeceğimiz farklı bir gerginliğe gitmemesi için de çıkmak durumunda kaldık" dedi. 

Özcan: "İstediğiniz medyada, kanalda konuşabilecek güçtesiniz"

Murat Özcan, "Siz, Odunpazarı Belediye Başkanı avukat Kazım Kurt'sunuz, CHP'nin hem yerelde hem de genelde önemli bir ismisiniz... Dolayısıyla siz buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızdan farklı olarak, istediğiniz televizyonda, medyada, sosyal medyada, istediğiniz gibi demeç verebilir, eleştirilerinizi dile getirebilecek güçtesiniz. Ulusal kanallarda bile bunları dile getirebilecek kanallarınız olduğunu biliyoruz.." dedi. 

"Odunpazarı ile ilgili konuların gündeme gelmesi..."

Özcan, "Dolayısıyla Odunpazarı ile ilgili konuların daha çok gündeme gelmesi yönünde tavsiyelerimiz var. Ki belediyenin çalışmalarını daha iyi yapabilmesi açısından önemli bulduğumuzu da belirtmek isterim. Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki tutumunuzun da buna benzer bir tutum olduğunu sizler zaten çok iyi biliyorsunuz başkanım. Bir dahaki meclislerde böyle durumların yaşanmaması için iğki tarafın da elinden geleni yapmasını rica ediyorum" diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@