Murat Özcan'dan Eskişehirspor çağrısı: Başkanların çıkıp vicdani bir açıklama yapması gerekiyor

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında Eskişehirspor gündeme geldi. AK Partili Murat Özcan, "Hükümetimizin 20 yıldır bir forma giyip sahaya çıkıp maç oynamadığı kaldı. Geriye kalan da ne varsa bugüne kadar hükümetimizin yaptığını düşünüyoruz. Yaptığımız yardımlarla ilgili değerli başkanların çıkıp vicdani bir açıklama yapması gerekiyor" dedi. 

SİYASET 01.09.2022, 21:53 01.09.2022, 21:57
Murat Özcan'dan Eskişehirspor çağrısı: Başkanların çıkıp vicdani bir açıklama yapması gerekiyor

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında Eskişehirspor gündeme geldi. Meclis toplantısında konuşan CHP'li Emre Genç, geçtiimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın twitter'daki "Kazım Başkan Eskişehirspor ile ilgili bir eleştiri alınca her yıl olduğu gibi gelin beni övün yoksa ilişkilerimizi gözden geçiririm diyor,yönetim de belediyeye giderek basın toplantısı yapıyor. Eskişehirspor Klubü Ak Partiden bir talebi olduğu zaman Bakanından İl Başkanına varasıya kadar tesislere giderek basın toplantısı yapıyor.Arasındaki farkı size bırakıyorum.Hemde yapılan desteklerin arasındaki dehşet farka rağmen" paylaşımını eleştirdi ve Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehirspor'a destek olurken, iktidar partisinden ise destek gelmediğini savundu. 


"20 yıldır bir forma giyip sahaya çıkıp maç oynamadığımız kaldı... Yaptığımız yardımlarla ilgili değerli başkanların çıkıp vicdani bir açıklama yapması gerekiyor"


Bu sözlere cevap veren Murat Özcan, "Eskişehirspor ile ilgili bizi yıllardır gerçekten yaralayan, üzen bir noktayı burada paylaşmak isterim. Hükümet Eskişehirspor için sürekli ne yaptı diyorsunuz. 20 yıldır bir forma giyip sahaya çıkıp maç oynamadığımız kaldı. Geriye kalan da ne varsa bugüne kadar hükümetimizin yaptığını düşünüyoruz. Yaptığımız yardımlarla ilgili değerli başkanların çıkıp vicdani bir açıklama yapması gerekiyor. Çünkü buralarda böyle haksız eleştiriler almak durumunda olmamalıyız diye düşünüyorum" dedi. 

"Desteği teşvik edecek konuşmalar yapmamız gerek"


Murat Özcan, "Gerçek olan bir şey var ki, bugün Eskişehirspor'umuzun her kesimden, gerek hükümetten, gerek belediyeden, gerek kamuoyunda, odalarımızdan, işadamlarımızdan her alandan desteğe ihtiyacı var. Elimizden geldiği kadar da bu desteği teşvik edecek konuşmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

"Görüyoruz, Kazım Kurt'un bu konuyla ilgili almış olduğu eleştirilerde ciddi bir destek çalışması yaptılar"

Murat Özcan, "Billboardlar konusunda sayın başkanın açıklamalarına göre bir soruşturma ile alakalı bir konudur. Soruşturmanın sonucu belli olmadan burada konuşmanın çok da fazla anlamı olmadığını düşünmüyorum. Zaten Eskişehirspor'un da, taraftarın da bu konuda çok da açıklama yapılmaması konusunda bir istirhamları, ricaları oldu. Biz de bu ricalara uyarak bu konuyu çok da fazla konuşmak istemiyoruz. Konuşacağımız tabii çok şey var, o ayrı bir konu. Ama şu da var. Bu konuda hükümet eleştirildiği zaman çok da fazla tepki göstermeyenler, bugün bakıyoruz en ufak bir şekilde sayın Kazım Kurt'un bu konuyla ilgili almış olduğu eleştirilerde ciddi bir destek çalışması yaptılar. Ben sadece bu konuda desteği kim yaparsa yapsın herkese sahip çıkmaları yönünde bir tavsiyem olabileceğini söylüyorum. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@