banner163

Murat Özcan'dan ültimatom gibi konuşma: Bütün yetkililere sesleniyorum!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkan vekili Murat Özcan gündeme oturacak bir konuşma yaptı... "Tüm yetkilileri uyarıyorum" diyerek açıkladı...

SİYASET 19.04.2021, 21:03 20.04.2021, 20:34
Murat Özcan'dan ültimatom gibi konuşma: Bütün yetkililere sesleniyorum!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkan vekili Murat Özcan gündeme oturacak bir konuşma yaptı... 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2020 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya Yılmaz Büyükerşen katılmazken, Aydın Ünlüce başkanlık etti. 

Faaliyet raporu ile ilgili çeşitli tartışmaların yaşandığı toplantıya özellikle AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın Eskişehir'deki gayrimenkul enflasyonu, gayrimenkul fiyatlarındaki artış ve imarlı arsaların eksikliği ile ilgili konuşması ve sözleri damga vurdu... 

"Eğer alternatif yollar ve ulaşım oluşturmazsanız, o bölgedeki ateşi söndürme şansınız kalmaz"

Murat Özcan, konuşmasında, "Eskişehir'in imarlaşması yapılırken, batıya doğru sanayi alanları, doğuya doğru konut alanları olarak başlanmış. Bununla ilgili de şu anda ciddi sorunlar yaşamaktayız. Örneğin şu anda OSB'de, karşısındaki ESTİM, TEKSAN ve EMKO'da binlerce dükkan ve işyerimiz var, binlerce çalışanımız var. Dolayısıyla bu insanların batıdan doğuya bir trafik yüküyle geliyor olması, ciddi şekilde trafik yükünün artmasına neden oluyor. Şunu da bilmeniz gerekir ki, sayın başkan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığımız yeni imar çalışmaları ile beraber, şu anda o bölgede 2 bin işyeri projelendirmeye başlamak üzere, ve 2 bin - 3 bin adet de imarlaşmasını bekleyen proje var. Bu ne demektir biliyor musunuz? Önümüzdeki günlerde eğer belediyemiz alternatif yol güzergahları ve ulaşım teknikleri oluşturmazsa, isterseniz iki tane daha çevre yolu yapın, o bölgenin ateşini düşürme şansımızın olmadığı anlaşılmaktadır" dedi. 

"Önerimiz şudur... "

Murat Özcan, "Bu konuda önerimiz ise şudur. Tabii ki batıya doğru ilerlediğimizde sanayi alanlarının yapılmaması fikrine saygı duyarız. Ama şu anda zaten Çukurhisar ve Muttalip bölgelerinde oluşmuş sanayi alanları vardır. Bunları ortadan kaldıramayacağımıza göre en azından fazla çevresel atık üretmeyen, gerek depolama alanları gerek çevre yönetim alanları oluşturabilmeli, en azından Tepebaşı bölgesinin sanayi ihtiyacı karşılanmalı, hem de 40-50 kilometreden şehrin halkının bir sanayi sitesinden ihtiyacını karşılama riski ortadan kaldırılmalı ve çevrede oluşabilecek sorunun da çözümüne katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

"Herkesi uyarıyorum... Eskişehir'de gayri menkul enflasyonu oluştu... Nedeni yeterli imar alanı yok"

Özcan ayrıca, "Sektörden birisi olduğum için de söylüyorum. Burada tüm belediye yetkililerini, oda yetkililerini ve herkesi uyarıyorum ve diyorum ki, Eskişehir'de son bir yılda ciddi bir gayrimenkul enflasyonu oluşmuştur. Bu enflasyonun ana sebeplerinden biri de maalesef Eskişehir'de yeterli imar alanlarının olmayışından kaynaklanmaktadır. Eskişehir, gayri safi milli hasıladan kişi başına almış olduğu gelir itibariyle Türkiye ortalamasının yüzde 30 yukarısında bir gelire sahip olmasına rağmen bugünkü üretilen gayrimenkullerin İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi çok büyük, lüks dairelerin fiyatına satılabilecek durumdadır" dedi.

"Başta Batıkent, Söğütönü, Vadişehir, Ihlamurkent ve Kızılyer olmak üzere..."

Özcan ayrıca, "Eldeki stokların da erimesinden dolayı müteahhit arkadaşlarda müthiş bir enflasyon oluşmuş. Başta Batıkent, Söğütönü, Vadişehir, Ihlamurkent ve Kızılyer olmak üzere tüm konut stoklarının bugün metrekare birim fiyatları maalesef 6, 7, 8, 9 liradan satışa sunulmaktadır. Bunun en önemli sebebi yeterli derecede imar alanlarımızın olmayışıdır" dedi.

"Eğer imar alanı üretmezsek, Eskişehirlilerin ucuz ve ekonomik daire almasını engellemiş oluruz"

Özcan, "Eğer imar alanı üretmezsek, hem halkımızın daha ucuz ve ekonomik daire almasını engellemiş olacağız, hem de aynı zamanda asıl ihtiyacımız olan öz kaynaklarımızı arttırmak için en önemli kaynak da belediyemizin üretecekleri imarlı arsalardır" diye konuştu. 

"Belediye yapabilir, hatta belediye şirketlerine de yaptırarak çözüm yaratabilir"

Özcan, "Yeşiltepe, Sütlüce, Huzur, Erenköy, Gündoğdu gibi mahallelerimizde bugün tartışmalı olan bölgeler vardır. Sürekli tıkanıyoruz. O belediyenin alanıdır, o TOKİ'nin alanıdır, o Bakanlığın alanıdır diye... Bu alanları da bir kenara bırakalım. Geride dünya kadar yer var. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu'da yapmak istediği dönüşüm projesi gibi birçok projeyi biz şehrin merkezinde atıl kalmış mahallelerimizde yapabiliriz. Emsal uygulamalı, son derece çağdaş, geniş yollar, bahçeler ile otopark sorunlarını çözdüğümüz bir anlayışla bunu belediyemiz yapabilir, hatta ve hatta belediye şirketlerine dahi yaptırarak çözüme ulaştırabilir. Bundan da kaynak elde edebiliriz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@