Murat Özcan müjdeyi verdi: Emek Mahallesi'ne lise yapılacak 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin okullarla ilgili bazı eleştirilerine istatistikler ve verilerle cevap veren AK Partili Murat Özcan, Emek Mahallesi'ne de müjdeyi verdi: "Milli Eğitim'den aldığımız bilgilere göre önümüzdeki yıl Emek Mahallesi'nde bir lise yapılacak"

SİYASET 03.11.2022, 19:15 03.11.2022, 19:27
Murat Özcan müjdeyi verdi: Emek Mahallesi'ne lise yapılacak 

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, CHP'li meclis üyelerinin geçen toplantıdaki Emek Mahallesi'nde lise bulunmaması ve tarihi Odunpazarı bölgesindeki düşük nüfuslu bazı mahallelerde okul ihtiyacı olduğu yönündeki eleştirilere de cevap verdi. 

Konularla ilgili Milli Eğitim ve resmi kurumlardan detaylı bilgiler aldığını ifade eden Murat Özcan, "Tarihi Odunpazarı bölgesindeki Eskişehir'in en eski mahalleleri ile ilgili, biliyorsunuz Mal Hatun İlköğretim Okulu koçük bir okuldur. Turan İlköğretim Okulu da küçük ve eski bir okuldur. Buralar yeni binaların yapılması zor olan yerlerdir. O bölgede maalesef bahçesi de bulunan yeterli düzeyde yeni bina yapılmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Sizin açtığınız kreşler gibi de iki odalı okul olmaz. Okul yapmak kompleks bir olaydır. Sizin dediğiniz gibi, eski köy okulu mantığında 1-2 derslikli okullar o bölgede açılamaz" dedi. Bahsedilen bölgenin toplam nüfuslarının da TÜİK verilerine göre 3 bin civarında olduğunu ifade eden Murat Özcan, bölgeye yakın okullar olduğuna da dikkat çekti. 

Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP'lilerin "Emek Mahallesi'nde neden lise yapılmıyor" eleştirisi konusunda da Özcan, "Şunu düzeltmemiz gerekiyor ki, liselerde adrese dayalı kayıt sistemi geçerli değildir, puan sistemi geçerlidir. Ve geçen ki toplantıda da belirttiğim gibi liselerde branşlaşma olduğu için birçok aile çocuklarını branşlara göre liselere göndermektedir. Aldığımız bilgilere göre kendi mahallesinde liseye gitme oranı yüzde 30 bile değildir. Geçen toplantıda Emre beyde bir harita vardı ve okul arazilerini işaretlemişlerdi. Milli Eğitim Bakanlığımız Eskişehir'de zaten birçok okul projesine decam etmektedir, Eskişehir'de birçok yeni okulun da temeli atılacak. Maalesef bu bölgedeki imarda yeterli okul alanları ayrılmadığı da görülmektedir" dedi. 

Özcan'dan müjde: Emek Mahallesi'ne lise yapılacak 

Murat Özcan, "Öte yandan aldığımız bilgilere göre Emek Mahallesi'nde önümüzdeki yıl bir lise yapılması planlanmaktadır. Bu konuda da destek vereceğinizi ümit ediyoruz" dedi. 

"Bu siyasi dezenformasyonla kimseye siyasi malzeme çıkmaz, imar gücü belediyede"

Murat Özcan ayrıca, "Peki eleştiri için niye Emek Mahallesi'ni seçtiniz? Eskişehir'in en kalabalık mahallesi, Cumhur İttifakı'nın da en çok oy aldığı yerdir. Bu siyasi dezenformasyonla kimseye siyasi malzeme çıkmaz. İmar gücü ise belediyede. Maalesef bu bölgede yeterli okul alanları imarda ayrılmamış. İsterseniz park alanlarını konut ve ticaret alanı yapıyorsunuz" dedi.

"Eskişehir'de öğrenci sayısı yüzde 25 artarken, derslik sayısı yüzde 100 arttı"

Özcan, "Eskişehir'in eğitim konusunda birkaç istatistiğini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Eskişehir'de ilköğretimde 22, ortaöğretimde 22, lisede 23 derslik başına düşen öğrenci sayısıdır ve bu sayılar Türkiye ortalamalarının da altında ve çok sevindiricidir" dedi. Eskişehir'deki öğretmen sayısının da çok önemli ölçüde arttığını belirten Özcan, "Hatta Eskişehir'de 300'den fazla norm fazlası öğretmenimiz bulunmaktadır" dedi. Özcan, "Eskişehir'de 2022'de öğrenci sayısı 127 bin 898 iken, şimdi 161 bin 476'ya çıkmıştır. Öğrenci sayısında yaklaşık dörtte bir, yani yüzde 25 artış olmasına karşın, derslik sayısı 2002'den bu yana yüzde 100 artmıştır. 2002'de 4 bin 130 olan derslik sayısı, bugün 8 bin 246'dır. İki katına ulaşılmıştır" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@