Murat Özcan Odunpazarı'nda yapılmayanları bir bir saydı! "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında faaliyet raporu görüşmelerinde AK Partili Murat Özcan, Odunpazarı'ndaki şikayetleri ve Kazım Kurt'un yerine getirmediği seçim vaatlerini bir bir sayıp hatırlattı, "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

SİYASET 07.04.2023, 02:20 08.04.2023, 06:42
Murat Özcan Odunpazarı'nda yapılmayanları bir bir saydı! "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Meclisi toplantısında 2022 yılı faaliyet raporu görüşüldü, AK Parti grubu sert eleştirilerde bulundu. 

Konuyla ilgili konuşmasında AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı'ndaki şikayetleri ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'un seçimlerden önce vaat ettiği 25 vizyon projesini ve yapılmayanları da bir bir sayıp hatırlattı. 

"Belediyecilik sokakta halkın içinde yapılır... Karşılığı yoksa burada 3 saat hariçten gazel okursunuz"

Murat Özcan, "Bir saattir CHP grubu sözcüleri ile faaliyet raporunu burada anlattılar. Peki anlattıklarından Odunpazarı'nda bir yıl içinde neler yapılmış diye herhangi bir kanaat oluştu mu? Sadece teknik bir takım bilgilere ulaştınız. Belediyecilik sokakta halkın içinde yapılan bir görevdir. Burada bir karşılığı yoksa siz burada üç saat hariçten gazel okuyabilirsiniz" dedi. 

"Temizlik İşleri ayda 600 şikayet alıyorsa..."

Murat Özcan, "Şimdi burada faaliyet raporu içinden bazı bilgiler vereceğim. Bunların ne anlama geldiğini de kamuoyunun takdirine bırakacağım. Şimdi burada 2022 yılı Halk Masası bilgileri var. Özel Kalem Müdürlüğü ile ilgili şikayetler ayda bir, iki veya üç... İnsan Kaynakları ile ilgili de öyle. Spor İşleri ile ilgili de... Peki soruyorum arkadaşlar. Belediye ne iş yapar? Temizlik yapar, parkları yapar, parkları temizler değil mi... Şimdi Halk Masası'nda halkımızın en çok şikayet ettiği dört madde, konulardan bahsediyorum. Zabıta Müdürlüğü yüzde 70 civarında, bazı aylar yüzde 40'a düşüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden ayda 493 var, 657 var, 548 var... Yani bunlar aylık şikayetler arkadaşlar. Fen İşleri ile ilgili de aylık 63'ten 120'ye kadar aylık şikayetler alınmış. Park ve Bahçeler 70-80 arası aylık şikayet almış. Eğer bir belediyede Temizlik İşleri ayda 600 şikayet alıyorsa... Biz görevli arkadaşlarla... dört seneden beri söylüyoruz. Sayın başkan da diyor ki, biz 7'de diyoruz, saat 8'de çıkartıyorlar, kendisi temizlesin diyor sayın başkan. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. 

"Millet İttifakı'nın söylediklerinin yapılıp yapılmayacağına, halkımız belediyelerinin vaatlerinin ne kadarını yaptıklarına bakıp karar versin"

Murat Özcan, "Ben AK Parti Grup Başkanvekili olarak en çok hangi konu üzerinde dururum. CHP'li bir belediye başkanının en iddialı söylemleri ile ilgili notlar alırım, onlara göre cevap veririm. Ki seçimde neyi vaat etmiş, neyi yapmış ona bakarım, bu da benim en doğal hakkım. Aslında bugün genel seçimlere gittiğimiz bir ortamda Millet İttifakı'nın söylediklerini ne kadarının yapılıp yapılamayacağını lütfen tüm halkımız 2014'ten önce, 2019'dan önce, hem genel başkanlarının hem de belediye başkanlarının verdikleri seçim vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirdiklerine baksınlar lütfen, sonra bunu bir kenra yazsınlar. Bir tarafta verdiği tüm sözleri yerine getiren bir hükümet ve lider varken, diğer tarafta verdiği sözü bile unutan ne olduğunu anlamayan bir siyasetin memlekete ne kazandırabileceğini takdirlerinize bırakıyorum. Dört yıldan beri halen söylüyorum. Kendi genel başkanları belediyelerin öğrencileri bedavaya taşıyacağını söylediler. Bu zamana kadar halen gerçekleşebilmiş değil. Ama önümüzdeki yıl ne kadarının gerçekleşeceğini tahmin bile edemiyorum" dedi. 

"47-48 milyon lira masraf var... 40 milyon tasarruf bunun neresinde"

Özcan, "Sayın başkan burada. 40 milyon liranızı tasarruf ettim ben araç kiralamalarla dedi. Biz dedik ki, 'Sizin araç sahibi olmanızı destekliyoruz, buna itiraz etmiyoruz. Destekliyoruz." Bu fikir karşı çıkılacak bir fikir değil. "Peki neyine karşı çıkıyorsun Murat Özcan" dediğinizde, "Hesabı kitabı bilmeyen, stratejiyi bilmeyen bir karardır" diye söyledik. Mecliste önerge de verdik. Maalesef dört yıldır bize bir istatistik göstermeyi başaramadınız. Bununla ilgili bir belge de vermediniz. Biz de naptık, faaliyet raporundaki bilgilerden elimizden geldiğince bir istiatistik çıkarmaya çalıştık. Şimdi baktığımızda şöyle bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Belediye sadece 1,5 milyon liralık kiralama yapmak zorunda kalmamış, 47-48 milyon lira da bu konuyla ilgili masrafta bulunmuş. 47-48 milyon lira masraf varken, nasıl 40 milyon liralık tasarrufa sebep olduğunu sayın Kazım Kurt'un açıklaması gerekmektedir. 
2014 yılına kadar Odunpazarı Belediyesi Türkiye genelinde ödüller almış bir belediyeydi. Eğer aksini iddia edecek olan varsa çıksın buyursun, gazete manşetlerini önüne koyarız. Peki sadece apartmanların önüne mavi poşetler atan bir mantığa nasıl geldik. Bununla ilgili önerge verdiğimizde de "Emniyet Müdürlüğü'nün, Vergi Dairesi'nin suçu" denildi. Niye dedik? "Geri dönüşümleri toplayanlara ceza kesmedi, bunları hapse atmadı"... Böyle bir mantık olabilir mi? Geri dönüşümü evlerin önünden alma ihtiyacı duyan insanlar hepiniz takdir edersiniz ki gariban fakir insanlardır. Onlarla uğraşacağınız yerde gidin işbirliği yapın. Onları sisteme dahil edin. Ama Odunpazarı'nda geri dönüşümün ciddi bir planlaması yoktur maalesef" dedi. 

"Bir sürü indirim oldu... Siz de indirim yapacak mısınız?"

Murat Özcan ayrıca, "Zamları gerekçe gösterip cetvellerde bir sürü zam yaptınız. Aralık ayından beri doğalgaz 3 kere düştü, elektrik 3 kere düştü, yakıtta da yüzde 35 civarlarında düşüş oldu. Peki halkımıza da bir indirim yapmayı düşünüyor musunuz?" dedi. 

"9 yılda yatırım ortalaması yüzde 19... Eskiden yüzde 36'ydı"

Özcan, "Bütçesinin yüzde 1'ini sosyal yardımlara ayıran bir belediyenin ne kadar sosyal bir belediye olduğunu vatandaşımızın takdirine bırakıyorum. 
9 yıllık Kazım Kurt yönetimin yatırım ortalaması yüzde 19'dur, eskiden yüzde 36 idi, bunu da söylememiz gerekiyor. 

Kazım Kurt'un 25 vizyon projesini hatırlattı 

Özcan, "Şimdi sorunca "Biz vaatlerimizin yüzde 75'ini yaptık" diyecekler. Ben soruyorum. Kazım Kurt'un seçimden önceki 25 vizyon projesinden, sadece bir tanesi "100 adet kreş" vaadiydi. İcraat gerektiren projeler hizmetler hiç yapılamamış" dedi. 

Bir bir saydı... "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

Kazım Kurt'un 25 vizyon projesini tek tek sayıp sayıp hatırlatan Murat Özcan, "Cemevi projesinin Gündoğdu'da imar sorununu birlikte çözdük, ama ortada yok. Yenikent Kapalı Pazar yeri için 9 senede ancak temel attınız. Osmangazi Kapalı Pazaryeri halen yok ortada. Her mahalleye halk merkezi vaadi... Yapılanlar oldu, kaçı bağışla kaçı belediye tarafıdan yapıldı bilmiyoruz ama her mahalleye halk merkezi yapılacak mı soruyoruz. Yüzde 15'te mi kalacak? Yaşlı Bakım Merkezi'ni de herhalde bir başışçı ile tamamlattırıyorsunuz, bağışçıya da teşekkür ederiz. Ama son durum nedir? Kalıcı ve seyyar 4 taziye evinin duruları nedir? Dpoğal yaşam parkları... Engelli projeleri.. Bunlarıhalkımızın bilinçlenmesi ve bilgilenmesi için soruyoruz. Kentsel dönüşüm vaatleri zaten fecaat durumda. Akıllı belediyecilik sistemine başlandı. Ama sıkıntılar var. Eskiden bir ayda halledilen iş, bazen 2-3 ayı buluyor. Yunus Emre Kültür Merkezi'nin dönüşümü vardı. İçindeki boya badanayı dönüşüm mü sayıyorsunuz yoksa böyle kalacak mı? Olimpik yüzme havuzu... Ya başkan çok büyük sözler vermişsin, nasıl tutucan bu sözleri. Herhalde havuz ihtiyacı yok diyecekler. 75. yıl spor salonu... Çankaya Spor Kompleksi... Her mahalleye ücretsiz halı saha... Bu kadar projenin yüzde kaçının gerçekleşip gerçekleşmediğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. 

Murat Özcan'dan CHP'lilere yanıt: Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylermiş!

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@