banner163

Murat Özcan'dan CHP'lilere yanıt: Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylermiş!

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında CHP'li meclis üyesi İrfan Kılınç'ın büyük tepki toplayan önceki toplantıdaki "HDP'ye kurban olun" sözü yeniden gündeme geldi. Murat Özcan önceki toplantı ve CHP'lilerin "HDP'ye kurban olun" sözü ile ilgili sert açıklamalarda bulundu...

SİYASET 07.04.2023, 02:01 07.04.2023, 02:35
Murat Özcan'dan CHP'lilere yanıt: Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylermiş!

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin önceki toplantısında yaşanan tartışmalar sırasında AK Parti grubu toplantıyı terk ederken CHP'li Meclis Üyesi İrfan Kılıç'ın "HDP'ye kurban olun siz" sözleri büyük tepki toplamıştı. 

Odunpazarı Belediye Meclisinin son toplantısı da gergin geçerken, 2022 faaliyet raporu görüşüldü, AK Parti grubu önemli eleştirilerde bulundu. 

AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, konuşmasında CHP'li meclis üyesinin "HDP'ye kurban olun" sözüne de değinerek sert açıklamalarda bulundu, CHP'li üyelerin ise geçen toplantının aksine bu defa sessiz kaldıkları görüldü. 

"O hadsizlere diyoruz ki..."

Murat Özcan, konuşmasında, "Odunpazarı'nı konuşmakta zorlandığımız ve her şeyin konuşulduğu, Emre beyin dediği gibi hareçten gazellerin konuşulduğu bir mecliste provokatif bir takım davranışlar yüzünden bazen meclisten ayrılmak zorunda kalıyoruz. Neden? Biz mecliste görevimizi yapmışız, vatandaşların verdiği görevleri yerine getirmişiz, oylamalara katılmışız, ancak bu tür provokatif davranışlarda tercihen ayrılmak durumunda kalıyoruz. Bunu kaçış olarak değerlendiren hadsizlere de diyoruz ki, biz hiçbir şeyden kaçacak insanlar değiliz. Bu grubumuzla yaptığımız bir eylemdir. Mecliste grubumuz içinde adı Eyyüp olanlar var, ama Hz. Eyyüp'ün sabrı olanlar yok. Anlatabildim mi? Bazen provokatifin geldiği nokta bazen şiraze olarak kaçabilir. Bizim önem verdiğimiz birçok bu nezaket ve huzur ortamı bozulabilir. Bize ne bozulursa bozulsun diyenlere çok laf ederiz, ama bunlara burada gerek yok" dedi.

"Eskişehir halkı buara bizleri Eskişehir'in sorunlarını çözmemiz için gönderdi"

Murat Özcan, "Burada Eskişehir'in halkı bizleri medeni, kültürlü bir ortamda Eskişehir'in sorunlarını çözmemiz için gönderdi. Yoksa burada birtakım mesnetsiz iddialara karşı vermiş olduğumuz cevaplara karşı hazımsızlık gösteren arkadaşlara da sesleniyorum buradan. Siz nasıl bir iddiada bulunuyorsanız biz de cevap verme durumunda kalıyoruz. Burada her şey konuşulabilir mi? Konuşulmasın diyoruz. Çünkü burada halkımızın ihtiyaçları ve sıkıntıları ile ilgili konuşalım diyoruz. Yoksa bu zamana kadar CHP grubundan gelen hiçbir soruyu yanıtsız bıraktığımı düşünmüyorum. Kameralar burada, halk bizi izliyor. Grubumuz olarak sergilediğimiz tavırlarla, CHP'nin hepsini kast etmiyorum ama bazı arkadaşların provokatif davranışları arasındaki farkın hemşehrilerimiz herhalde farkındadırlar. Her şey konuşulur mu? Bence konuşulmaması lazım. Konuşulacak şeyler halkı ilgilendiren, siyaseti ilgilendiren konular olması lazım. Yoksa burada seçim ittifakı metninin 45 sayfasını sizlere okuyacağım ve sizler de dinleyeceksiniz, demek çok da anlaşılabilir bir şey değil. Buna itiraz ettiğimizde karşılaştığımız muamele de anlaşılabilir bir şey değil" dedi.

"Kendi kongrenizde konuşamazsın diyerek darp edilen arkadaşa burada her şeyi konuşabilirsin diyorsunuz! O zaman niye kendi teşkilatınızda konuştur muyorsunuz?"

Murat Özcan, "Kendi kongrelerinde bunu burada konuşamazsın diye darp edip dışarı attıkları arkadaşa burada diyorsunuz ki her şeyi konuşabilirsin. O zaman niye kendi teşkilatlarınızda konuştur muyorsunuz? Bu kadar demokrat insanlarsınız madem. Kameralara bakarsanız anlarsınız" diye konuştu. 

"Gaf şampiyonu lideriniz var, gaf yapmanızı anlıyoruz"

Murat Özcan ayrıca, "Biz meclisten ayrılırken, CHP'nin içinde yer aldığı seçim ittifakı yapısını anlatan, ancak çok çirkin bir saldırıya maruz kalmışız, "HDP'ye kurban olun" diye, hasih bir arkadaşımızın, hasihçe verdiği cevaplarla karşılaşmışız. Bu bir gaf olarak da değerlendirilebilir. İnsan sinirlidir, konuştuğu zaman farklı şeyler söyleyebilir diye de düşünülebilir. Gaf insani bir şeydir, yapabilirsin. Ama bu da CHP'nin genel arakteristik bir haline dönüştü, çünkü gaf şampiyonu bir lidere sahip arkadaşlar, dolayısıyla arkadaşların da bu kadar gaf yapma nedenini de anlayabiliyoruz" dedi.

"Ama... Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylermiş..."

Murat Özcan, "Ama... CHP'deki bazı arkadaşları da tenzih ederek söylüyorum. İçindeki birçok arkadaşın da bu zihniyette olduğunu düşünüyorum aslında. Neden? Hani bir söz vardır. Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylermiş... Bu ve buna benzer zihniyette insanların da bu partinin içinde olduğuna artık kanaatimiz oluşmuştur.  Birçok kişi burada çamur siyaseti, iftira siyaseti yapmadık. Bir tane gösteremezsiniz. 4 yıldır grup başkanvekili olarak ben ve arkadaşlarım herhangi bir iftira ile CHP'yi suçlamamışlardır. Herhangi bir dedikoduyu buraya taşımamışlardır. Hepimiz delillerle konuşmaya çalıştık. Yanlış bir bilgi varsa da bize uyarı olursa da düzelttik. Bu AK Parti ve CHP grubu arasındaki bariz bir farktır" dedi. 

Murat Özcan Odunpazarı'nda yapılmayanları bir bir saydı! "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@