Murat Özcan’dan yol eleştirilerine cevap: Peki siz ne yaptınız?

Eskişehir’de son günlerde Hükümetin yol çalışmaları ile ilgili gelen eleştirileri Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, medyamidas.com’a değerlendirdi. Özcan, tartışmaları farklı boyutlara taşıyacak ve çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

SİYASET 15.12.2020, 12:48 15.12.2020, 17:39
Murat Özcan’dan yol eleştirilerine cevap: Peki siz ne yaptınız?

Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, son günlerde, Eskişehir’deki bazı yol çalışmaları ile ilgili Hükümete yönelik yapılan eleştirileri medyamidas.com’a değerlendirdi. Çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Murat Özcan, Hükümetin yaptıklarını sayarken, “Peki CHP’li belediyeler ne yaptı, onları neden hiç eleştirmiyorlar” dedi.

"Sayın Bakanımız not etti ve çalışmaların devam ettiğini söyledi"

Murat Özcan, eleştirilerin konusu olan Alpu yolu, yeni çevreyolu ve Seyitgazi – Afyonkarahisar yolu gibi çalışmalarla ilgili, Eskişehir’deki çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun son Eskişehir ziyaretinde de AK Parti il yöneticileri olarak konuştuklarını ifade ederek, “Biliyorsunuz seçimden sonra Alpu yoluna başlanmıştı ve oradaki çalışmalar tamamlanacak. Çevreyolu ile ilgili talepleri de sayın Bakanımız not etti ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi” dedi.

Özcan, “Burada önemli olan şu. Dünyada ve Türkiye'de bir pandemi süreci yaşanıyor. Devletimiz için ciddi bir ekonomik gider de oluştu. Ve öyle bir gider oluştu ki, özellikle Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinde ortalama üç kata yakın bir bütçe harcamasına neden oldu. Dolayısıyla bu dönemde hükümetten yapılan istek ve taleplerin, pandemi sürecinden sonra gerçekleşmesi beklenen istek ve talepler olması gerektiği konusunda bir hassasiyetimiz var” diye konuştu.

“Kütahya yolunu daha kullanışlı hale getiriyor”

Murat Özcan, “Şöyle bir sorun da yaşıyoruz. Mesela, Seyitgazi'den sonra Afyonkarahisar'a gitmek isteyen bir vatandaşı düşünürsek… Eskişehir'den kimler o yolu kullanabilir mantığında baktığımızda... Hani diyorlar ya, "Kütahya yolunu mu kullanıyorsunuz, nereyi kullanıyorsunuz" diye bir eleştiri de oluyor. Antalya, Burdur, Isparta yönüne gidecek herhangi bir vatandaş zaten o yolu kullanıyor. Çünkü Kütahya'nın Afyonkarahisar'a çıkışı ile Seyitgazi'den Afyonkarahisar'a çıkış arasında zaten ortalama 20-25 kilometre gidilmesi gereken bir yol var. Ve bu yol aslında Kütahya yolunu daha kullanışlı hale getiriyor, aradaki mesafeye baktığınızda...” dedi.

“Gözden kaçan unsurlar var”

Özcan ayrıca, “Diğer taraftan Afyonkarahisar ile tuğla, mermer ticareti yapmak isteyen vatandaşların hepsi de Çifteler üzerinden gidiyor, çünkü orada Organize'nin olduğu yol ve Çifteler'den Afyonkarahisar'ın geçiş güzergahı olan Emirdağ yolu kullanılabiliyor. Yani baktığınızda, evet o yol çok engebeli, sıkıntılı, ciddi yatırım gerektiren bir yol. Ama o yol da açılsa, Eskişehirliler Afyonkarahisar üzerinden yaptığı tercihe göre o yolları kullanacak. Bunlar biraz gözden kaçan unsurlar” diye konuştu.

“Bakanlığın vizyonu demiryolu yönünde, ki Eskişehir de bundan nasiplenecek”

Özcan, Bakanlığın yatırım öncelikleri konusunda da, “Diğer taraftan da görülüyor ki, Bakanlığımız demiryolu projelerine daha çok ehemmiyet verecek gibi görünüyor. Lojistikte trenlerin daha çok kullanılması için ciddi bir çalışma var. Bu konuda elbette Eskişehir'deki fabrikalar da nasiplenecek. Özellikle TÜRARAŞ ve ona yan üretim yapan fabrikalar... Bakanlığın vizyonu şu anda lojistikte tren hatlarını, yolculukta da hızlı tren hatlarını genişletmede daha çok efor sarf edecek gibi görünüyor. Çin'e giden ihracat treninin de ilk ışıkları da buradan yanmış oldu. Bakanlık, Avrupa'ya da, Ortadoğu'ya da tren lojistiğini çok iyi anlamda kullanmak istiyor” dedi.

“18 yıldaki yatırımlara bakınca bu eleştirilere bir anlam veremiyoruz”

Murat Özcan, AK Parti hükümetinin 18 yılda yaptığı yatırımlara dikkat çekerken, “18 yıl içinde geçmiş dönemdeki tüm hükümetlerden daha fazla duble yol, tünel geçit yapmış ve yol yaparak medeniyete katkıda bulunmak isteyen bir hükümetin, yollar konusunda bu kadar eleştirilmesine de bir anlam veremiyoruz açıkçası” diye ekledi.

“Şehir merkezindekileri de Karayolları yaptı, CHP’li belediyeler ne yaptı”

Murat Özcan, “Maalesef, halen bazı arkadaşlar bu konuda eleştirilerini dile getirirken, belediyelerde fen işleri daire başkanlıklarının neden kurulduğu konusunda bir eleştirileri yok. Bu konuda belediyelerin hiçbir şekilde eleştirilmediğini görüyoruz. Belediyeler acaba sadece yama mı yapar asfaltlara. Eskişehir Şehir Hastanesi'nin önündeki yolu bile hükümetimiz yaptı. Çamlıca, Sazova, Kütahya yolu gibi şehrin içinde kalmış köprüleri de biz yaptık. Çevreyolunda onlarca köprü ve dal-çık yaptık. Bu yapılanları da şehrin iki tarafından ayrı kalmış mahalleleri bağlamak için yaptık. Yoksa Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işi değildi bu. Bu hamleler Eskişehir'in trafiğine faydası olan hamlelerdir. Biliyorsunuz hızlı treni yer altına aldık. Hemzemin geçit oluşturmamak için yüz milyonlarca dolar parayı oraya gömdük. Ancak tramvay hatlarının durumu nedeniyle yüzlerce hemzemin geçit meydana geldi. Şunu sormak istiyorum. Şehrin merkezinde bile bu kadar köprü ve dal-çık yapılmış. Sazova gibi, Kütahya Basma Fabrikası kavşağı gibi, Çamlıca gibi, şehrin merkezinde bile Karayolları Müdürlüğü’nün bu kadar hizmeti varken… CHP’li belediyelerin, Hamamyolu’ndaki o süs köprüsünü saymazsak, buna benzer bir hizmeti var mıdır?” dedi.

"Şehrin merkezinde bile bu kadar köprü ve dal-çık yapılmış. Sazova gibi, Kütahya Basma Fabrikası kavşağı gibi, Çamlıca gibi, şehrin merkezinde bile Karayolları Müdürlüğü’nün bu kadar hizmeti varken… CHP’li belediyelerin, Hamamyolu’ndaki o süs köprüsünü saymazsak, buna benzer bir hizmeti var mıdır?”

“Belediyelerin yetersizlikleri neden eleştirilmiyor”

Özcan ayrıca, “Yol konusunda devrimsel yatırımlar yapmış bir hükümeti birkaç yol yapıp yapamadığı yönünde eleştirenlerin, yıllardır bu memleketi yöneten belediyelerin yetersizliklerini eleştirmemelerinin biraz insafsızca olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Murat Özcan, “Hükümet yapılmayacak hizmetleri yapmıştır. Hatırlarsanız, Ankara yolunun Sivrihisar’a kadar olan kısmı duble yol olarak hükümetimiz tarafından yapıldı. Bilecik, Kütahya bağlantıları yapıldı… Sadece Alpu yolu biraz gecikti diye, Seyitgazi – Afyonkarahisar arası ve çevreyolu üzerinden bu kadar eleştiri yapılmasını, özellikle yaşadığımız bu pandemi döneminde ve 5 cephede ordusu ile mücadele eden, savunma giderlerinin de arttığı bir hükümetin bu derece eleştirilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

“Trafik sorunu olabilir, ama neden çözümü için adım atmıyorlar”

Eskişehir’deki trafik sorunuyla ilgili de Murat Özcan, “Büyükşehirlerde trafik sorunu olabilir. Bu anlaşılabilir bir şey. Ancak Eskişehir’de anlaşılamayan şey, bu konuda şimdiye dek atılmış bir adım var mı? Büyükşehir Belediyesi’nin ve CHP’li belediyelerin bu konuda attığı bir adım, çalışma yok. Eskişehir’e sanki artık böyle yaşamalısınız diye bir dayatma var. Sorunun çözümü için de adımlar atılması gerekiyor. Eskişehir’in bir trafik eylem planı hazırlanması ve ciddi bir çalışma yapılması gerekli. Trafik elem planının olmadığı bir yerde alınan kararlar günlük, günübirlik çözümlere yönelik kararlar olarak kalıyor. Trafik eylem planı olsa daha köklü çözümler üretilebilir” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@