banner163

Nabi Avcı duyurmuştu... Eskişehir'deki okullar yenileniyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'e ayrılan bütçenin müjdesini vermişti. Eskişehir'deki okullarda büyük çalışma...

SİYASET 08.08.2022, 16:47 08.08.2022, 17:01
Nabi Avcı duyurmuştu... Eskişehir'deki okullar yenileniyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de eğitime ve okullara yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunmuş, "Eskişehir'de eğitim yuvalarımızın bakım, onarım ve tamiratı için bu yıl toplam 24 milyon TL destek sağlandı" müjdesini vermiş, Milli Eğitim Bakanı Özer ve yetkililere teşekkür etmişti. 

Prof. Dr. Nabi Avc'nın müjdesini verdiği destekle Eskişehir’de okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır hale gelmesi için gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. 

34 okul daha programa alındı 

Okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul" projesiyle 10 ilçede bulunan 34 okul iyileştirme programına alındı.

İlk ve ortaokulların fiziki imkânları iyileştirildi, altyapıları, atölyeleri, kütüphaneleri, spor tesisleri güçlendirilerek, öğretmenleri ve okul yöneticileri çok geniş eğitimlerden geçirildi.

34 okul için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9 milyon lira ödenek ayrıldığı ifade edilirken,  'Temiz Okul Temiz Enerji' projesiyle çevre dostu okul olarak 3 anaokulu ile 11 temel eğitim okulu olmak üzere toplam 14 okul tespit edildiği ifade edildi.

Her ilçeden bir okulun belirlendiği projede okullarda fiziki iyileştirme çalışmaları ile birlikte çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Eskişehir'e toplamda 24 milyon lira ek bütçe... 100 okulun yenilenmesi hedefleniyor 

Toplamda 24 milyon liralık bütçenin ayrıldığı bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarının okulların kapandığı tarihten itibaren 62 okulda çalışmaların tamamlandığı ve devam ettiği, okulların açılacağı tarih olan 12 Eylül’e kadar 100 okulun bakım ve onarımının tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@