banner163

Yüzügüllü'den Büyükerşen'e: Bu yaptığınız Eskişehir'e ihanet değil mi? 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Akşehir'in düzenlediği Nasreddin Hoca Şenliği ilanlarının Eskişehir Büyükşehir'in billboardlarına asılmasını gündeme taşıdı, "Bu yaptığınız Eskişehir'e ihanet değil midir?" diyerek sert tepki gösterdi. Önce "Benim bilgim yok, ilk sizden duyuyorum" diyen Büyükerşen daha sonra, "Konya'dan bir ajans vermiş ilanları. Bu bir ticari faaliyettir, astırmama durumu olamaz" diyerek yapılanı savundu. 

SİYASET 18.07.2022, 20:57 20.07.2022, 17:58
Yüzügüllü'den Büyükerşen'e: Bu yaptığınız Eskişehir'e ihanet değil mi? 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Akşehir'in düzenlediği Nasreddin Hoca Şenliği ilanlarının Eskişehir'deki billboardlara asılmasını gündeme taşıdı, "Bu yaptığınız Eskişehir'e ihanet değil midir?" diyerek sert tepki gösterdi. Önce "Benim bilgim yok, ilk sizden duyuyorum" diyen Büyükerşen daha sonra, "Konya'dan bir ajans vermiş ilanları. Bu bir ticari faaliyettir, astırmama durumuz olamaz" diyerek yapılanı savundu. 

Hamid Yüzügüllü, Eskişehir Büyükşehir billboardlarına Akşehir ilanlarının asılmasına tepki gösterdi: Bu yaptığınız Eskişehir'e ihanet değil midir? 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı çok tartışılacak ve konuşulacak bir tepkiye ve tartışmaya sahne oldu. Meclis toplantısında söz alan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki billboardlarında Konya'nın Akşehir Belediyesi'nin düzenlediği Nasreddin Hoca Şenliği ilanlarına günlerce yer verildiğini belirterek, bu durumdan büytük üzüntü duyduklarını belirtti ve bu yapılana isyan etti. Hamid Yüzügüllü, "Yıllardır Sivrihisar'ımızda Nasreddin Hoca Festivalimizi düzenliyoruz. Şehrimizin bir büyük değerini anıyoruz. Belediyemiz için müracaat etiğimizde bize 10 adet billboard verilirken, Akşehir'in billboardlarını görünce şok olduk. Bu durumu vicdanımız kabul ediyor mu? Bu yaptığınız Eskişehir'e ve Sivrihisar'a ihanet değil midir?" diye konuştu. 

Büyükerşen: Haberim yok, sizden duyuyorum 

Büyükerşen ise cevap verirken önce Sivrihisar ve Akşehir arasında yıllardır Nasreddin Hoca konusunda bir tartışma olduğundan bahsetti, bu sözler üzerinen sinirlenen Hamid Yüzügüllü, "Başkanım size onu sormuyoruz. Bu billbordlar nasıl oldu da bu şehrin sokaklarında yer aldı. Bu durum Eskişehir'e ihanet değil midir, onu soruyorum" dedi. 

Büyükerşen ise, "İlk defa sizden duyuyorum, haberim yok. Neden daha önce haber vermediniz" diye karşılık verdi. 

Hamid Yüzügüllü: 10 gün durdu, nasıl haberiniz olmaz 

Hamid Yüzügüllü, "Bu billboardlar 10 gün durdu. Nasıl haberiniz yok başkanım" deyince Büyükerşen yine "Bilgim yok, araştırırız" dedi. 

Yaşanan tartışmalar sonrasında ESKİ Genel Kurulu'na geçileceği için 15 dakikalık ara verildi. 

Büyükerşen "Ticari faaliyettir" diyerek savundu, Yüzügüllü'den tepki: "Vicdanınız buna el veriyorsa başka da bir şey demiyorum" dedi. 

Ara sonrasında toplantının başında CHP'li Mustafa Önder, söz alarak, konuyla ilgili ilgili firmadan bir yetkili ile görüştüğünü, aldığı bilgiye göre söz konusu ilanları Konya'daki bir reklam ajansının verdiğini ve yasal bir sıkıntı yoksa billboardlara koymama gibi bir yetkilerinin olmadığını söylediğini belirtti. Mustafa Ünal, "İyidir, kötüdür demiyorum. Sonuçta bu ticari bir faaliyettir, bizlerin de müşreti seçme şansı yoktur" dedi. Büyükerşen de bu sözler sonrasında konunun ticari bir faaliyet olduğunu belirterek, Akşehir'in ilanlarının Eskişehir'deki billboardlara konulmasını savundu. 

Hamid Yüzügüllü de bu sözler üzerine, "Sizlerin vicdanı bu duruma el veriyorsa ben de başka bir şey demiyorum" dedi ve tekrar tepki gösterdi. 

Binlerce kişi Sivrihisar'daki Nasreddin Hoca Festivali'nde toplanmıştı

Geçtiğimiz günlerde yine binlerce kişi Nasreddin Hoca'nın memleketi ve doğduğu yer olan "dünyanın merkezi" Sivrihisar'da Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali'nde bir araya gelmiş, Nasreddin Hoca anılmış ve coşkulu bir festival gerçekleşmişti. Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarına Nasreddin Hoca'nın asıl memleketi olduğunu iddia eden Konya'nın Akşehir ilçesindeki şenliğin ilanlarının asılmasının Sivrihisar'da büyük tepki topladığı belirtildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@