banner163

Eskişehir'de Teknofest gibi etkinlik... Çocuklar ve gençler kaçırmasın!

Eskişehir Vilayet Meydanı önemli bir etkinliğe 4 gün boyunca ev sahipliği yapacak. Eskişehir'de TEI'de Türk mühendislerin ve TEI çalışanlarının geliştirdiği yerli ve milli motorlarımız Eskişehirlilerle buluşacak.

BİLİM 21.03.2024, 23:48 22.03.2024, 12:58
Eskişehir'de Teknofest gibi etkinlik... Çocuklar ve gençler kaçırmasın!

Eskişehir'in gururu TEI'nin ürettiği yerli ve milli havacılık motorlarımız 4 gü boyunca Eskişehir Vilayet Meydanı'nda Eskişehirlilerle ve Eskişehir'in Teknofest kuşağı ile buluşacak. 

Özellikle çocuklar ve gençler, son yıllarda Türkiye'nin havacılıkta büyük atılım yapasına vesile olan İHA'lar, helikopterler ve uçaklara güç veren milli motorları birebir görme ve TEI mühendislerinden bilgi alma imkanı bulacak. 

22 - 25 Mart tarihleri arasında Vilayet Meydanı'nda... Dünyanın konuştuğu Eskişehir'de üretilen o motorlar sergilenecek 

Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, tasarladığı, geliştirdiği, ürettiği ve çalıştırdığı havacılık motorlarını 22-25 Mart tarihleri arasında Eskişehir Vilayet Meydanı’nda sergileyecek.

Türkiye’nin ilk millî turbofan uçak motoru da orada olacak

Geçtiğimiz günlerde ilk ateşlemesi gerçekleşen Türkiye’nin ilk millî turbofan uçak motoru TEI-TF6000, art yakıcı modül ile 10 bin libre itki üretecek türevi TEI-TF10000, millî helikopter GÖKBEY’e güç veren Türkiye’nin ilk millî turboşaft motoru TEI-TS1400, Yerli Karaşahin Genel Maksat Helikopterleri'ne güç veren T700-TEI-701D turboşaft motoru, ANKA, AKSUNGUR ve BAYRAKTAR TB3’e güç veren Türkiye’nin millî turbodizel havacılık motoru TEI-PD170; Eskişehir Vilayet Meydanı’nda halkla buluşacak.

Eskişehir Valiliği ev sahipliğinde, Vilayet Meydanı’nda 4 gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlikte ziyaretçiler, TEI motorlarını yakından tanıyacak ve Türkiye’nin havacılık motorlarındaki ilkleri hakkında TEI mühendislerinden bilgi alabilecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@