Tarihi bir uçuş daha! Eskişehir'de Türk mühendislerinin ürettiği yerli motorla 41 saat havada kaldı

Türkiye'nin insansız hava araçları Eskişehir'de TEI'de Türk mühendislerinin ürettiği yerli ve milli motorumuz TEI-PD170 ile desten yazmaya devam ediyor. Son uçuşunda 41 saat havada kalarak büyük bir başarıya daha imza attı.

BİLİM 10.01.2024, 14:01 10.01.2024, 14:12
Tarihi bir uçuş daha! Eskişehir'de Türk mühendislerinin ürettiği yerli motorla 41 saat havada kaldı

Türk mühendisleri ve bilim insanlarının çalışmaları ile Türkiye insansız hava araçlarında giderek ilerlerken, Eskişehir'de TEI'de Türk mühendislerinin ürettiği yerli ve milli motorumuz TEI-PD170 de dünya havacılık gündemine oturdu. 

Türkiye'de çalışmaları devam eden çok sayıda insansız hava aracına güç veren motor, AKSUNGUR İHA'nın da her geçen gün yeni başarılara imza atmasını sağlıyor. 

AKSUNGUR İHA 41 saat havada kaldı

Son olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen AKSUNGUR insansız hava aracının (İHA), yerli ve milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdiği açıklandı. 

TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen AKSUNGUR İHA bir ilki daha başardı. AKSUNGUR İHA bu sefer de TUSAŞ Motor Sanayii tarafından geliştirilen milli motor TEI-PD170 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi.

“41 kere maşallah” diyerek paylaştılar

Konuya ilişkin TUSAŞ’ın sosyal medya hesabından “41 kere maşallah” etiketiyle yapılan paylaşımda AKSUNGUR İHA’nın 41 saatlik uçuşundan kesitlere yer verildi.

Bayraktar TB3'e de güç veriyor

Eskişehir'de TEI'de Türk mühendislerinin ürettiği yerli ve milli motorumuz TEI-PD170, tüm dünyada merakla izlenen ve beklenen Bayraktar TB3 SİHA'ya da güç veren motor. Bayraktar TB3'ün test uçuları da başarıyla devam ediyor. 

Tarihi uçuşun görüntülerini aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (2)
G Ümit karžek 4 ay önce
Ülkemizde bir şeyler oluyor başarılar dilerim Selçuk Bayraktar bu işi basardi
Derviş gümüşsu 4 ay önce
Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin. Yolunuz bahtınız açık olsun ne kadar gurur duysam az.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@