Çifteler'de Hazine'ye ait arsalar satışa çıkarıldı

Eskişehir'de Çifteler'de bulunan Milli Emlak'a ait bazı arsalar satışa çıkarıldı... İşte detaylar...

EKONOMİ 24.03.2022, 13:56 24.03.2022, 14:46
Çifteler'de Hazine'ye ait arsalar satışa çıkarıldı

Eskişehir Çifteler ilçesinde Hazine'ya ait bazı arsalar ihaleyle satışa çıkarıldı... Satışa çıkarılan arsalara ilişkin ihaleler 15 Nisan 2022'de gerçekleştirilecek. 

Yayınlanan ilanda şu detaylara yer verildi... 

ÇİFTELER KAYMAKAMLIĞI, MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ TAŞINMAZ SATIŞ İLAN METNİ

1- Aşağıda nitelikleri belirtilen Hazineye  ait taşınır ve taşınmazların satış ihalesi, hizalarında gösterilen tarih ve saatde 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile belirtilen tahmini bedel üzerinden  Sakarya Mahallesi Girne Caddesi No:2 Çifteler/ESKİŞEHİR bulunan Kaymakamlık toplantı  odasında yapılacaktır.

2- İhaleye katılacak isteklilerin; Yasal yerleşim sahibi olmaları, tebligat için  Türkiyede adres göstermeleri, gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, Çifteler Malmüdürlüğünce  verilen geçici teminat makbuzunu veya ilgili banka teminat mektubunu (süresiz) ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan suretini, tüzel kişiler adına ihaleye gireceklerin; tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından ve yahut benzeri mesleki kuruluştan 2022 yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletname ve nüfüs cüzdan sureti ile,  özel kişiler adına ihaleye gireceklerin; nüfus cüzdan sureti ve Noter tasdikli vekaletname örneği ile birlikte ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca, Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine uygun olması ve teklifin ihale saatinden önce ihale komisyonuna ulaşması şarttır. Postadaki gecikmelerden idare veya ihale komisyonu sorumlu değildir.

3- Geçici teminatın Bankalardan alınacak geçici teminat mektubu ile verilmesi halinde mektubun içeriğinin 2886 sayılı Kanunun 27'nci maddesi ve bu Kanun uyarınca yayınlanmış Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmelikte belirtilen şartları taşıması  ve süresiz olması gerekmektedir.

4- 4706 sayılı yasa uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz, 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.

5- İstenilmesi halinde alıcıları tarafından taşınmaz satış ihale bedeli defaten (peşin) ödeneceği gibi, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL’ sını geçtiği takdirde satış ihale bedelinin 1/4'ü peşin, geri kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle iki (2) yılda ve sekiz (8) eşit taksitle ödeme kolaylığı getirilmiştir.

6-Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden Çevre ve Şehirclik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesaplarına yatırılmak üzere; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (Yüzde Bir),  5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0,5 (Binde Beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için %0,25 (On Binde Yirmi Beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.

7- Taşınmazın satış şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içinde Çifteler Milli Emlak Şefliğine müracaatla bedelsiz olarak görülebilir. 

8-TABLO-2 Taşınır malın ihale bedelli peşin ödenecek olup, satış bedelli üzerinden K.D.V. alınacaktır. 

9-TABLO-2 Taşınır malla ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ile alım satım ve yerinden alma giderleri, TÜVTÜRK muayene ücretleri alıcıya aittir.

10-TABLO-2 İhaleye katılanlar satışa çıkarılan aracı görmüş ve ona göre fiyat teklif etmiş sayılacakları için taşınır malın evvelce mevcut kusurlarından dolayı idaremizce hiçbir sorumluluk kabul edilmeyecektir.

11- Halen ihalelere katılmaktan yasaklı olanlar kendi adlarına veya vekaleten ihaleye katılamazlar. Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilir.

12-İhaleye iştirak edecek isteklilerin ihale salonu ile İdare binasının içinde ve çevresinde Covid-19 tedbirleri gereğince maske kullanmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları önem arz etmektedir.

13- Komisyon ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir.

14- Bu ihaleye ilişkin bilgiler, www.eskisehir.csb.gov.tr adresinden öğrenileceği gibi, Türkiye genelindeki tüm ihale bilgileri https://www.milliemlak.gov.tr/ihaleler adresinden de öğrenilebilir. İlan Olunur.

Satışa çıkarılan arsalarla ilgili detaylı bilgi için tıklayın... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@