Eskişehir'de toplu ulaşıma zam!

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım ücretlerine zam kararı aldı!

EKONOMİ 17.03.2022, 19:42 17.03.2022, 21:14
Eskişehir'de toplu ulaşıma zam!

Eskişehir'de toplu ulaşım ücretlerine zam açıklaması... 

Tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3,5 TL oldu... Yüzde 70 zam!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, toplu taşıma ücretlerien zam kararı alındığı açıklandı. Tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3,5 TL, aktarma ücretinin ise 70 kuruş olduğu açıklandı... Yaklaşık yüzde 70 oranında zam yapılmış oldu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz, toplu taşımada sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, artan maliyetler karşısında imkansız hale gelmiştir. En temel giderlerimizden olan mazot ve elektrikteki artışlar başta olmak üzere personel giderleri ile yurt dışı yedek parça kaynaklı bakım-onarım maliyetlerindeki artışlar, ne yazık ki toplu taşımada fiyat artışını kaçınılmaz hale getirmiştir. Elektrik ve mazot ile diğer giderlerimizde yaşanan anormal artışlar nedeniyle toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 16 Mart 2022 tarihinde yapılan toplantıda gündeme alınarak fiyat artışına gidilmiştir. UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda 20 Mart 2022 Pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3,5 TL, aktarma ücreti ise 70 kuruş olarak belirlenmiştir" denildi. 

Öte yandan kart ücretinin 20 lira, vize ücretinin 10 lira, tam Eskart satış bedelinin de 20 lira olarak belirlendiği belirtildi. 

Minibüs ve dolmuş ücretleri de 6 lira oldu 

Ayrıca, minibüs ve dolmuş ücretleri için de zam kararı alındı.  Minibüs ve dolmuş ücretlerinin 6 lira olarak belirlendiği belirtildi. 

Taksi tarifeleri de zamlandı 

Eskişehir'de taksi tarifeleri için de artış yapıldığı öğrenildi. Buna göre yeni tarifenin açılış 10 lira, her kilometre için 10 lira, her 100 metre için 1 lira, birim dakika ücreti için 60 kuruş olarak belirlendiği ifade edildi.   

Eskişehir Büyükşehir'in rekor düzeydeki zam kararına sosyal medyada ilk tepkiler... İşte o mesajlar...  Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@