Oğuzhan Özen: Elektriğe zam olmasın diye dua ediyoruz

ESKİ Genel Kurulu'nda konuşan ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, "Elektriğe zam olmasın diye dua ediyoruz" dedi.

EKONOMİ 26.05.2022, 10:56 26.05.2022, 11:07
Oğuzhan Özen: Elektriğe zam olmasın diye dua ediyoruz

ESKİ Genel Kurulu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in mazeretli olarak katılmadığı ESKİ Genel Kurulu'nde gündem maddeleri ile 2021 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabı görüşüldü. AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerde bulunup ret oyu verdiği 2021 yılı faaliyet raporu ve kesin hesabı oy çokluğu ile kabul edildi. 

AK Parti: "Daha fazla yatırım yapılmasını talep ediyoruz"

AK Parti grubu adına konuşan AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen, "Sivrihisar, Mihalıççık, Han gibi ilçelerde neden artırma tesisi yok. Alpu, İnönü, Günyüzü, merkezlerinde su arıtma tesisi yok. Bu bizi rahatsız ediyor. Kurumun parası mı yok, var. Makinaları da var. Bu konuda hayal kırıklığına uğruyoruz" dedi. AK Parti grubundan Orhan Durmuş da, "ESKİ'nin daha çok yatırım yapması gerektiğini düşünüyoruz. Sermaye giderleri düşük. ESKİ'nin gelir yönünden kaynak sorunu olmadığı görülüyor. ESKİ'nin Büyükşehir'e aktardığı paralar da bir diğer konudur. ESKİ'nin Büyükşehir'den 98 milyon lira alacağı vardır. Büyükşehir'in ESKİ'yi banka veya kredi kurumu gibi görmesini doğru bulmuyoruz. Daha fazla yatırım yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

ESKİ Genel Müdürü Özen: "Dua ediyoruz elektriğe zam olmasın diye"

ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen de yaptığı konuşmada, "Temiz su arıtma tesislerimizin sayısından bahsedildi. Temiz su arıtma sistemi, adı üstünde eğer su temiz değilse arıtılır. Kalite standartları da yönetmeliklerle belirlenir. Eğer bu standartlar içindeyse suyunuz, arıtmaya ihtiyaç duyulmaz. Sadece dezenfekte ederek suyu verirsiniz. Mahmudiye, İnönü, Sivrihisar gibi yerler örnek verildi. Buradaki su kalitemiz arıtmayı gerektirecek nitelikte değil. Kaliteli su var burada. Biz kalitesiz su olursa arıtma tesisi kuruyoruz” dedi. 

Oğuzhan Özen, "Büyükşehir'e para transferlerinden bahsedildi. 75 milyonluk rakam 5 yıl bazındaki rakamdır. 2021'de 10 milyon fark ödemesi yapılmıştır. 13 milyon lira da borç verilmiştir" diye konuştu.

Özen ayrıca, "Türkiye'deki tüm kanalizasyon idarelerinin ortak sorunudur elektrik giderleri. En son yaptığımız elektrik ihalesi de maalesef iptal oldu, çünkü istekli çıkmadı. 43 milyon 530 bin lira 2021'deki elektrik giderimiz. 2022'de 108 milyonu geçecek gibi görüüyor böyle giderse, bütçemizin yarısı. Dua ediyoruz elektriğe zam olmasın diye..." diye konuştu. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@