Belçika için bir uyarı daha! Yeni fırtınalar geliyor

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, Eunice fırtınasının etkisi geçmeden "sarı" kodlu yeni uyarı yayınladı... İşte detaylar...

HAVA DURUMU 20.02.2022, 18:20
Belçika için bir uyarı daha! Yeni fırtınalar geliyor

Avrupa'yı etkisi altına alan Eunice fırtınası Belçika'da da önemli hasara neden oldu. Eunice'nin etkisi geçmeden Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü sarı kodlu yeni bir uyarı daha yayımladı. 

Yeni fırtınalar bekleniyor

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, ülkede şiddetli fırtınanın verdiği hasarlar onarılmadan etkisi görülebilecek yeni fırtınalar için ülke genelinde 21 Şubat Pazartesi günü akşam 21:00’a kadar geçerli olan yeni bir sarı kod uyarı yayımladığını duyurdu.

Hızının saatte 100 kilometreye ulaşması bekleniyor

Bu gece fırtınanın ülkenin kuzeybatısında saatte 80 ila 100 km/sa diğer noktalarda ise yer yer 60 ila 80 km/sa arasında olması bekleniyor.

Pazar akşamı ve Pazar-Pazartesi arası gece, 90 ila 120 km/sa arasında olası çok kuvvetli şiddetli fırtına bekleniyor ve yetkililer turuncu kodu uygulayabileceğini belirtiyor. Ayrıca Pazartesi günü muhtemelen 80 ila 100 km/sa veya muhtemelen daha yüksek hızda şiddetli fırtına ihtimali var.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@