Odunpazarı Belediyesi'ni böyle protesto ettiler... Vatandaş sokağı kapattı!

Odunpazarı'nda Huzur Mahallesi'nde vatandaşlar bir sokağı belediyenin istimlak bedelinin kendilerine ödenmediğini savunarak kapattı! İlginç protesto ve tepki Odunpazarı Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi.

HAYAT 01.03.2021, 19:30 01.03.2021, 19:37
Odunpazarı Belediyesi'ni böyle protesto ettiler... Vatandaş sokağı kapattı!

Huzur Mahallesi'den Ali Rıza Efendi Caddesi ile Ertan Sokağı bağlayan, 16205 ada 6 parselde bulunan sokak bazı vatandaşlar tarafından sokağın girişlerine demirler ve araçlar konularak kapatıldı. 

Sokağı demirler ve araçla geçişe kapattılar 

Vatandaşlar, kendi mülkleri olan alanın istimlak edilerek sokağın açıldığını, ancak halen Odunpazarı Belediyesi'nin istimlak bedellerini kendilerine ödemediğini, bu nedenle sokağı kapattıklarını söyledi. Vatandaşlar, istimlak bedelleri ile ilgili mahkeme kararlarının da bulunduğunu söyleyerek, istimlak bedellerinin bir an önce kendilerine ödenmesi gerektiğini savundu. 

Murat Özcan meclis toplantısında sordu 

Yaşanan bu ilginç protesto ve iddialar Odunpazarı Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, konuyu mecliste gündeme getirerek Belediye Başkanı Kazım Kurt'a sordu. Murat Özcan, Huzur Mahallesi'ndeki söz konusu sokağın vatandaşlar tarafından kapatıldığını belirterek, "İstimlak çalışması yapılmış, ama herhangi bir ödeme yapılmadığı için bu sokağın kendi mülkleri olduğunu iddia ederek bir eylem başlatmışlar ve yol kapatılmıştr. Araştırmalarımıza göre 01.10.2019 tarihinde bununla ilgili encümen kararı almışsınız. Ama 17.10.2019 tarihinde şahsa gönderdiğiniz tebligatta 2019 yılı yatırım programında böyle bir ödeneğiniz olmadı yönünde cevap vermişsiniz. Bu anlatılanlar doğruysa, bu istimlak ödemesi neden yapılmamıştır?" dedi. 

Kazım Kurt: "Yeni öğrendim, araştırıp inceleteceğim" 

Belediye Başkanı Kazım Kurt, sokağın kapatılması ile ilgili bilgisi olmadığını, yeni öğrendiğini belirterek, "Sadece bu yerde olan bir sıkıntı değil. Yıllardır tıkanmış bir konu. Belediyenin bu şekilde muhatap olduğu, yaklaşık 100 milyon lira civarında bir tazminat söz konusu. Odunpazarı Belediyesi'nin bunu ödeme şansı yok. Arsa sahipleri ile görüşüp bir çözüm bulma gayreti içindeyiz. Ancak yolun kapatılması doğru değil. Yeni öğrendim, araştırıp inceleteceğim" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@