banner163

CHP'lilerle "Birimiz, Hepimiz, Eskişehir'iz" toplantısı

Eskişehir Sanayi Odası’nda CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan ile CHP İl Başkanı Talat Yalaz'ın katılımıyla "Birimiz, Hepimiz, Eskişehir'iz" toplantısı düzenlendi.

SİYASET 23.05.2024, 16:44 23.05.2024, 16:53
CHP'lilerle "Birimiz, Hepimiz, Eskişehir'iz" toplantısı

Eskişehir Sanayi Odası’nda Eskişehir sanayisinin problemlerini, sıkıntılarını ve taleplerini, CHP Eskişehir milletvekilleri ile il yönetimine aktarmak üzere "Birimiz, Hepimiz; Eskişehiri'z" toplantısıgerçekleştirildi. Toplantıya ESO üyesi sanayicilerin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Oda başkanları ve STK temsilcileri de katıldı.

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın moderatörlüğünde interaktif şekilde gerçekleştirilen toplantıda CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan ile CHP İl Başkanı Talat Yalaz sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Toplantının açılışında konuşan Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “ESO olarak sadece 1500 üyemiz için çalışmıyoruz. Bizler üyelerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte temsil ettiğimiz 90.000'i aşkın insan için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Topluma dönük bir Sanayi Odası vizyonumuzla, Meslek Komitelerimizin, üyelerimizin ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Burası sanayici odası değil, burası sanayi odası. Sadece sorun tespiti yapmıyoruz. Hazırladığımız raporlarla bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi de kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi. Eskişehir'in kalkınması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kesikbaş, “Eskişehir’in kalkınmasının ancak tarımın, sanayinin, hizmetler sektörünün, belediyelerimizin, kamu kurumlarımızın, üniversitelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin bütüncül bir yaklaşımla, ve işbirliği halinde çalışılmasıyla mümkün olabileceğinin farkındayız. Sorunları aşmanın tek bir anahtarı olduğuna inanıyoruz. Bu anahtar da iletişimdir. Kurumlar arası iletişimi yüksek seviyeye taşıyabilirsek, birçok sorunu birlik beraberlik içerisinde çözüme kavuşturabileceğimize inancımız tamdır.  Biz diyoruz ki; “Birimiz Hepimiz Eskişehir’iz” dedi.

Sanayiciler ve Oda başkanları sorunlarını aktardı

Açılış konuşmalarının ardından sanayiciler ve Oda başkanları sorun ve taleplerini milletvekillerine direkt olarak aktararak, beklenti ve çözüm yollarını değerlendirme fırsatı buldu. Toplantıda en çok konuşulan gündem maddeleri; Eskişehir'in trafik sorunu ve çevreyolu ihtiyacı, sanayide çalışacak nitelikli personel bulamama, kentsel dönüşüm, maden sektörü problemleri, havalimanının kullanılmaması, demiryolu ile limanlara bağlantıların olmaması, finansmana erişim ve yatırım sıkıntıları ile meslek liselerinin tercih edilmemesi gibi sorunlar oluşturdu.

CHP Eskişehir Milletvekilleri sanayicilerin sorularını yanıtladı, Eskişehirli kimliğinde buluşarak, Eskişehir sanayisinin beklenti ve taleplerini çözüme kavuşturmak üzere kamuoyunda dile getireceklerini ve çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@