banner163

AK Parti'den hortumlu damacana için suç duyurusu!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, içinde hortumla satılan Kalabak su damacanası ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı, "Halkın sağlığına kast etmek cezasız kalmasın" dedi.

SİYASET 15.09.2021, 13:58 15.09.2021, 14:10
AK Parti'den hortumlu damacana için suç duyurusu!

Eskişehir'de içinde hortumla satılan Kalabak su damacanası ile ilgili yeni gelişme... Söz konusu damacanın satıldığı vatandaş dava açmak için hukuki işlem başlatırken, ESKİ de yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattığını açıklamıştı. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan yaptığı açıklamada, söz konusu damacana ile ilgili sağlıksız ve hijyensiz koşullarda Kalabak su satıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

"Kullanım süresi geçmiş damacana skandalını unutmadık"

Zihni Çalışkan, “Bugün hemşerilerimizin hak ve hukuklarını korumak adına Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir suç duyurusunda bulundum. Bilindiği üzere güzelim şehrimizin değeri Kalabak Suyu’nun bizlere ulaşırken damacana temizliğine ilişkin sağlık yönündeki olumsuz haberlere her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız, kullanım süresi geçmiş ve ortaya çıkmasa kim bilir kaç yıl daha kullanmaya devam edeceğimiz damacana skandalını ve akabinde devam eden tedarik sıkıntısını unutmamışken bu yılda skandallar hız kesmeden ardı ardına devam ediyor" dedi. 
 
"Şimdi de damacanadan kirli hortum... Bu ihmaller mazur görülemez"

Çalışkan, "Kısa süre önce ağzı kapalı damacana içerisinde ambalaj malzemesi çıkmıştı. Son olarak ise bir hemşerimizin satın aldığı damacana içerisinde ucu artık yosunlanmış oldukça da kirli bir hortum tespit edildi.    Halk sağlığıyla bu denli oynayan, riske atan ihmaller süreci hiçbir şekilde mazur görülemez. Sorumluları bulunmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu olayların en üzücü tarafı ise ilgili kurumun, son dönemde yaşanan birbirinden farklı vukuatlardan hiç ders çıkartmamasıdır" diye konuştu. 

"Hemşehrilerimiz adına suç duyurusunda bulunduk. Takipçisiyiz"

Zihni Çalışkan, "Bu sebeple biz hemşerilerimiz adına tüm sorumlulardan ve kurum hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yine hemşerilerimiz adına da süreci yakından takip edeceğiz. 
Bu denli suistimalin olduğu süreç artık son bulsun! Halkın sağlığına kast etmek cezasız kalmasın" dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@