Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Prof.Dr. Özden Kanal 26'da konuştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerinden, Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Prof.Dr. Hilmi Özden, Kanal 26'da "Gündemdekiler" programının konuğu oldu, soruları yanıtladı.

SİYASET 12.10.2022, 16:49 12.10.2022, 17:03
Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Prof.Dr. Özden Kanal 26'da konuştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Hilmi Özden, Kanal 26'da katıldığı "Gündemdekiler" programında Muharrem Esen ve Ayhan Kavas'ın Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı olmasına ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı Prof.Dr. Hilmi Özden, Türkiye'de adaletli bir paylaşım ve sosyal adalete ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Çok zengin topraklarımız var, insanımız çalışkan. Yurtdışındakiler bizden daha çalışkan değil. Esasında çok çalışkanız. Ama verimli yatırıma ve verimli çalışkanlığa dönüştürmeliyiz" dedi. 

Hilmi Özden, "Atatürk vurgusu ve düşüncesi çok önemlidir. Fikirlerinin uygulanması gereken bir liderdir. Mustafa Kemal Paşa'nın savaş dönemlerinde de, barış dönemlerinde de programları var. Ve barışçı bir insan. Hayatı savaşlarla geçmiş bir asker. Meclis'in gücüyle programlarını uygulamıştır, problemleri çözmüştür. Lütfen siyasilerimiz de sorunları çözmek istiyorsa, Atatürk'ü kalıplaşmış bizim sloganlar çerçevesinde bildiğimiz şekilde değerlendirip bakmasınlar. Bir nebze olsunlar, yazdıklarını, söylevlerini... Atatürk kadar Türkçe'yi düzgün ve mükemmel kullanan bir akademisyen de görmedim. Düşünceleri sistematik, analitik, eleştirel ve bütüncül. İlmi kendisine rehber ediniyor. Gençlere de vasiyet olarak bırakıyor. Görev verirken liyakatı da esas alıyor" dedi.  

Özden, "Bu yola çıkışımızdaki amaç Türklüğü bütünleştirici, Türk milletini bütünleştirici bir akışla yola çıkmak. Şanlıurfa'nın Viran şehrine gittiyseniz, o köylerde 'gök çadırın sahibine emanet olasın' sözü vardır. Türklük bir gök çadırdır. Türklük, Atatürk'ün söylediği gibi tüm şehirlerimizle aynı çehrenin damarlarıdır. Başkanlık her şeyden önce halk için, millet için vardır. Biz bu yolda milletimizle birlikte yürüyeceksek yürürüz. Milletimiz takdir ederse bu görevin hizmetkarı oluruz. Hizmetin dışında bir düşüncemiz yoktur. Meclis'in ve güçler ayrılığının tekrar gündeme gelmesi tek hedefimizdir" dedi.   

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@