Büyükerşen açılışa katılmadı

Eskişehir'deki "Çekirdek çitleyen eşek" heykelinin de heykeltraşı olan Ramazan Tilki'nin yaptığı Büyükerşen heykeli Sazova Parkı'na konuldu, törenle açıldı. Açılışa Büyükerşen'in katılmaması dikkat çekti. 

SİYASET 17.07.2022, 13:15 17.07.2022, 13:25
Büyükerşen açılışa katılmadı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in heykelini yapan heykel sanatçısı Ramazan Tilki'nin bu heykeli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ne armağan ettiği ve Sazova Parkı'nda Masal Şatosu yanına konulması talebinde bulunduğu açıklanmıştı. Kent Konseyi'nin düzenlediği törenle söz konusu heykel Sazova Parkı'ndaki yerine konuldu ve törenle açılışı gerçekleştirildi. 

Büyükerşen'in heykeli konuldu, Büyükerşen açılışa katılmadı 

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve bazı Kent Konseyi yöneticilerinin katıldığı açılışa Büyükerşen'in katılmaması ise dikkat çekti. Yılmaz Büyükerşen sadece sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, Kent Konseyi'ne ve Ramazan Tilki'ye teşekkür etti. Büyükerşen mesajında, "Anadolu Üniversitesi mezunu, değerli sanatçı ve akademisyen Sayın Ramazan Tilki’nin yaparak Kent Konseyimize hediye ettiği heykelimin, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda yer almasından onur duyuyorum.Ramazan Bey başta olmak üzere Kent Konseyi Başkanımız Nuray Akçasoy’a ve gönüllülük esasıyla şehrimiz için çalışan tüm Kent Konseyi üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.  

Heykelin üstüne, "Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşe - Eğitim, bilim, kültür, sanat ve şehirciliğe adanmış bir ömrün anısına" ifadelerine yazıldı. 

Eskişehir'deki "Çekirdek çitleyen eşek" heykeli ve birçok heykeli yapan heykeltraş yaptı 

medyamidas.com önceki günkü özel haberi ile Büyükerşen'in heykelini yapan Ramazan Tilki'nin aynı zamanda Eskişehir'de çok tartışılan ve Büyükerşen'in Porsuk Çayı kenarına koydurduğu "Çekirdek çitleyen eşek" heykelinin de heykeltraşı olduğunu kamuoyuna duyurmuştu. Ramazan Tilki aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin çeşitli noktalarındaki "Şişede durduğu gibi durmaz", "Hadi köyümüze dönelim" ve balıkçı heykelleri gibi heykelleri yapan heykel sanatçısı olarak da biliniyor. 

medyamidas.com özel haberiyle duyurmuştu! Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@