Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde yeni üyelerle ilk toplantı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi yeni üyeleri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 1. Meclis Başkanvekili, Divan Katibi, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri de seçildi. 

SİYASET 10.04.2023, 20:11 10.04.2023, 20:20
Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde yeni üyelerle ilk toplantı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleşti. Toplantının başında geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden CHP'li Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Aydın Ünlüce'yi anarak tekrar taziyelerini ileten Büyükerşen, Aydın Ünlüce için meclis üyelerini bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Ünlüce için saygı duruşunda bulunuldu. 

Milletvekili aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa eden İbrahim Arslan, Nuray Akçasoy, Nihat Çuhadar ve vefat eden merhum Aydın Ünlüce'nin yerine Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen yeni meclis üyeleri ile ilk toplantı gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediye Meclisi'nden Saffet Çelen, Yasin Atışkan, Serdar Aksoy, Tepebaşı Belediye Meclisi'nden de Ahmet İlker, Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak ilk toplantılarına katıldılar. 

Toplantıda Meclis 1. Başkanvekili seçiminde 1. Başkanvekili görevi için CHP grubu adına Hasan Ünal, AK Parti grubu adına Mustafa Birsen önerildi. Yapılan gizli oylamada Hasan Ünal 23, Mustafa Birsen 21 oy aldı. Hasan Ünal,  Meclis 1. Başkanvekilliğine seçildi. 

Meclis Divan Katibi seçiminde de CHP grubu Ahmet İlker'i, AK Parti grubu Özlem Yalçın'ı önerdi. Yapılan gizli oylamada Ahmet İlker oyçokluğu ile Meclis Divan Katibi olarak seçildi.

Yapılan oylamalarda yeni encümen üyeleri ve komisyonların üyeleri de belirlendi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@