banner163

Eskişehir'de yine tartışma yarattı... Billboard benimse iyidir!

Türkiye şehitlerine ağlarken HDP'ye billboardlarını kiralaması büyük tepki çeken, AK Parti'nin Eskişehir gündemiyle ilgili billboard taleplerine izin vermeyip reddeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin o afişlerini ise her yere asmakta sakınca görmedi... Afişler kaldırılınca CHP'li Utku Çakırözer'in yaptığı paylaşım da tartışma yarattı...

SİYASET 11.04.2021, 17:38 11.04.2021, 17:52
Eskişehir'de yine tartışma yarattı... Billboard benimse iyidir!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in son paylaşımı tartışma yarattı. Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarına CHP'nin verdiği ve asılan "128 milyar dolar nerede" afişlerinin  toplatıldığını savundu, eleştiren bir tweet attı. Çakırözer'in bu paylaşımı Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye şehitlerine ağlarken HDP'nin afişlerinin billboardlarına asılmasına izin vermesini, ama AK Parti'nin billboardları kullanma talebini reddetmesini akıllara getirdi. 

HDP'nin afişlerinin asılması tepki toplamıştı

Şubat 2021'de Türkiye şehitlerine ağlarken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin birçok billboard'una HDP'nin afişlerinin asılması tepki toplamıştı. Bu duruma sosyal medyada çok sayıda vatandaş tepki göstermiş, afişlerin kaldırılmasını istemiş, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi afişleri kaldırmamıştı. Konu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de gündeme gelmiş, AK Parti grubu bu konuda duyulan rahatsızlığı iletmiş ve tepkisini dile getirmişti.

AK Parti Eskişehir gündemiyle ilgili talepte bulunmuştu 

Öte yandan, AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz da, AK Parti olarak billboardları kullanma talebinde bulunacaklarını açıklamıştı. Burgaz, Türkiye gündeminde de uzun süre konuşulan Yılmaz Büyükerşen'in ruhsatsız olduğu ortaya çıkan evi ve Kalabak sorunu ile ilgili billboard kiralam talebinde bulunacaklarını sosyal medyadan duyurmuş, "CHP’li Büyükşehir Belediyesinin, HDP’nin eşitlik ve adalet konulu bilbordlarına ilişkin pozitif ayrımcılığını, KAÇAK VİLLA ve KALABAK sorununa ilişkin bilboard taleplerimize de göstereceğine inanıyoruz" demişti. 

Büyükşehir o dilekçeyi reddetti... Burgaz: Oysa tek bir yalan yok! - Okumak için tıklayın

Büyükşehir, AK Parti'yi "Uygun görülmemiştir" diye reddetmişti

Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığının billboardları kullanma talebini reddetmiş, Büyükerşen'in ruhsatsız olması nedeniyle Tepebaşı Belediyesi tarafından ceza kesilen kaçak evi ve aylarca Eskişehirlilerin büyük sıkıntı yaşadığı Kalabak sorunu ile ilgili billboardları kiralama talebinin uygun olmadığını ileri sürmüştü. Hasan Burgaz, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi cevabını da paylaşmış, AK Partililer bu duruma tepki göstermişti. 

Büyükşehir'in bu tavrı tepki toplamıştı 

Büyükşehir Belediyesi'nden AK Parti'nin talebine verilen cevapta, "Belediye Meclisimizce belirlenen gelir tarifesine göre ücretini yatıran, yasa ve kanunlara uygun kurulmuş tüm siyasi parti, kurum, kuruluşlar ile şahıslar reklam mecralarımızı gerekli şartları sağladığı takdirde kullanabilmektedir. Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nı yürütmekte olduğunuz partiye de çeşitli dönemlerde talebinize istinaden genel ahlak ve adaba aykırı, kişi, kurum ya da kuruluşları hedef gösteren içerikli ilanlar olmadığı sürece reklam mecralarımızda diğer siyasi partilere olduğu gibi yer verilmiştir, bundan sonra da verilmeye devam edecektir. Ancak 16 Şubat 2021 tarihli talebiniz yukarıdaki kapsam dışında olduğundan uygun görülmemiştir" denilmişti. AK Partililer verilen bu cevaba tepki göstermişti. 

CHP'nin o afişleri asıldı... Çakırözer'in o serzenişi ise düşündürdü 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in bugün yaptığı paylaşımda ise, Büyükşehir Belediyesi billboard ve açık hava reklam alanlarında izin verdiği CHP'nin "128 milyar dolar nerede" afişlerinin toplatıldığını savunarak, bu duruma tepki göstermesi dikkat çekti. Bu paylaşımı görenler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin de daha önce AK Parti'nin ilanlarına Büyükşehir'in izin vermediğini hatırlatarak tepki gösterdi. 

AK Parti'ninkiler uygun değil ama HDP ve CHP'ninkiler uygun mu?

Tepki gösterenler, AK Parti'nin yasal zeminde kanıtlanmış ve Büyükerşen'in ceza yediği ruhsatsız evi ve Eskişehirlilerin aylarca sıkıntı çekerek yaşadığı Kalabak sorunu ile ilgili afişlerine izin verilmezken, şimdi CHP'lilerin "128 milyar dolar nerede" kampanyasına izin verilmemesini nasıl eleştirebileceğini soruyor. Şimdi Eskişehir bu yaşanan garip durumu tartışmaya başladı... 
 

Yorumlar (2)
kenan 3 yıl önce
128 milyar doları soranlar 96 tane kayıp aracın yerini bir söylesinler. 5 yılda ortadan kaybolan 600 bin damacananın yerini söylesinler önce..
Murat Erdem 3 yıl önce
Nüz de Utku efendiye Chp nin taciz ve tecavüzcüleri nerede diye soruyoruz ...

Gelişmelerden Haberdar Olun

@