Kazım Kurt topu Büyükerşen'e attı: "Bizim işimiz değil Büyükşehir'in işi"

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Partililer gündeme getirdi... Belediye Başkanı Kazım Kurt topu Büyükerşen'e attı: "Bizim işimiz değil, Büyükşehir Belediyeleri'nin işi"...

SİYASET 02.11.2021, 15:17 02.11.2021, 16:05
Kazım Kurt topu Büyükerşen'e attı: "Bizim işimiz değil Büyükşehir'in işi"

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında Odunpazarı'nda cenaze nakil işlemlerinde yaşanan sıkıntılar da gündeme geldi... 

Meclis toplantısında söz alan AK Partili Özlem Yalçın, yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz ay Odunpazarı'nda yaşayan bir vatandaşımızın cenazesini şehir dışına götürmek istemesi üzerine pazartesi sabahı belediye başkan yardımcısımızdan cenaze aracı talepte bulundum. Aldığımız cevap cuma günü yardımcı olabilecekleriydi, takdir edeceksiniz ki pazartesiden cumaya defin için çok uzun bir süredir. Araçlarınızın yetersiz olduğunu da bizzat Odunpazarı belediye başkan yardımcısınız söylediler" dedi. 

AK Parti grubu cenaze araçlarındaki sıkıntıyı dile getirdi 

Yalçın, 27467 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan cenaze nakil ve defin işlemleri yönetmeliğini hatırlatarak, "Cenaze nakil araçlarının temini belediyelerin görevidir. Cenaze taşıma araçlarının özellikleri ve cenaze naklinin ayrıntıları bu yönetmelikte yazmakla beraber, cenaze nakli sosyal belediyeciliğin de olmazsa olmasıdır. Bu konuda Cumhurbaşkanlığımızın tasarruf genelgelerini öne sürmemenizi rica ederiz. Zira genelgede gerekli durumlarda hizmet aracı alınabileceği açıkça belirtilmiştir.  Yakın bir örnek de geçtiğimiz Eylül ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'mizin de gündemine gelen Mihallıçık Belediyesi'nin cenaze aracı alım talebi Büyükşehir Meclisi'nden oybirliği ile geçmiştir. Cenaze nakil aracı almamız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmanız uygundur. Bu hizmet Odunpazarı vatandaşlarımızı 273 bin liraya mal olan anıt ağaç kadar memnun edeceğinden hiç şüphemiz yoktur" dedi. 

Kazım Kurt: "Büyükşehir Belediyesi'nin işi, bizim işimiz değil"

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın da konuşmasında vurguladığı sıkıntı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, cenaze nakil işlemlerinin yönetmeliklere göre ilçe belediyelerinin işi olmadığını savundu. Kazım Kurt, "Biz sosyal belediyecilik anlamında cenazeler ortada kalmasın diye bir çalışma yaptık. Bizden önce de yapılıyormuş, araç kiralamak suretiyle yapılıyormuş" dedi. AK Partili meclis üyelerinin "Kimin işi o zaman?" diye sorması üzerine ise Kazım Kurt, "Büyükşehir Belediyeleri'nin işi, bizim değil" yanıtını verdi. 

Kazım kurt, "O gün denk gelmemiştir. Planlamadır, doğru planlama ile bu iş olur. Okuduğunuz genelgeye göre havaalanına kadar cenaze götürülür. Havaalanına götürüldükten sonra cenaze sahibi ne yaparsa yapar" diye konuştu. Kazım Kurt, "Cenaze aracıyla ilgili olağanüstü bir durum söz konusu olmuştur, bizim hizmetlerimiz devam etmektedir" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@